Uren hud: Kræver det alle mulige kosttilskud?

Jeg faldt over jeres artikel: “”Uren hud? Forstå, hvad den prøver at sige”, som jeg har fundet meget interessant, eftersom jeg selv er begyndt at døje rigtig meget med min hud. Jeg går allerede to gange om måneden ved en kosmetolog med min hud, men synes ikke det har haft den store virkning, så nu har jeg, efter at have læst jeres artikel, bestilt tid ved en zoneterapeut.

Jeg har lige et spørgsmål, I skriver, at som supplement til ansigtsbehandlinger anbefaler I forskellige kosttilskud som f.eks.: A-vitamin, C-vitamin, mega B-stress, zink, grapenol, multivitamin, magnesium, fiskeolie, E-vitamin. Er det så alle sammen nogle, I anbefaler, man tager, eller kun nogle udvalgte af dem, og i så fald hvilke? Og er det alle i pilleform?

Mvh

Sabina

 


 

 

Tak for dit spørgsmål. Alle kroppens celler hænger sammen og hudens sundhed er afhængig af resten af kroppens sundhed. Hvordan organerne fungerer, kredsløbet, lymfesystemet osv. Den havde du nok regnet ud 🙂

De fleste kosmetologer i dag har den helhedsforståelse. En del af disse har samtidig en uddannelse i anbefalinger til hudens sundhed gennem kost og kosttilskud.

Det er altid bedst at få den primære næring til sin sundhed igennem kosten, da det er kroppen designet til at kunne anvende. Men der kan være træghed i ens indre system eller ubalancer, der kroppen har brug for ekstra skub til at komme tilbage i balance, og her har kosttilskud sin ret. Samtidig lever vi med et indeklima, der ikke mindst på huden kan have en udtørrende effekt. Vi kan bruge forkerte sæber, der er for affedtende og udtørrende, og ja, så den ”forkerte” kost med for meget sukker og syre. Så er stress eller manglende søvn også en huddræber, men det er lige så meget, fordi det tærer på kroppens resourcer. Noget af det værste for huden er naturligvis rygning, der udover at stjæle C-vitaminer fra kroppen forhindrer god iltning til huden.

Det var en lang smøre for at fortælle, at der er gode vitaminer netop til huden, uren hud, og faktisk dem, du nævner.  Men man kan samle det i stedet for at tage en masse enkeltstående. Og det findes overvejende i piller, men også i pulver eller flydende. En glimrende kilde til C-vitaminer er f.eks. hybenpulver. Det kan der være behov for i perioder, men det er bedst i samråd med behandler (f.eks. zoneterapeut, naturopath osv.),  for der er ingen grund til at tage noget, kroppen ikke har behov for. Det er unødvendige penge ligesom kroppen skal bruge kræfter på at rense det ud, den ikke har brug for.

Så et almindelig krop- og hudvenligt program vil være:

2 multivitamin daglig (for deri skulle være nok af såvel, A- , B-, E-vitaminer og mineraler deriblandt også zink og magnesium).

Derudover gerne ekstra C-vitaminer fordelt over dagen, da det er vandopløseligt.

Og så de gode olier. Det kan være de flydende som Oil of Life, Udo’s Choice eller lignende eller i kapsler. hvis du foretrækker.

Det skulle være basis. I perioder kan man tilføje ekstra B-vitaminer efter behov og det samme med grapenol eller Skintoner, som den også hedder nu, fordi den er så effektiv for bindevævets udrensning og opstramning.

Håber det har svaret på dine spørgsmål, ellers vender du bare tilbage.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

 

1 kommentar

 • Malene Hansen siger:

  Jeg har lyst til at give dig dette råd med, som har hjulpet mig og givet gode resultater.

  Drik vand med friskpresset citron og ingefær. Flere glas hver dag.

  Samt hjemmelavet juice. Lav f.eks. denne udrensende juice af: Agurk, citron, ingefær, æble, gulerod og lidt ananas.

  Det har gjort min hud meget renere og sundere at se på. Har desværre altid døjet med uren hud både i mine teennageår og i mit voksenliv. Men ovenstående har reduceret det kraftigt.

  Bedste hilsner Malene

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *