Utryg 6-årig vil ikke sove selv

Vi har en lille datter på snart 6 år, som altid har sovet rigtig let og vågnet let. Af flere omgange har vi haft hende på hendes eget værelse for at sove, men uden held (og vi er nu 100 pct. sikre på, at hun ikke driver gæk med os), men uden succes. Sidste gang oplevede vi, at hun gik helt i panikangst, som var så tydelig i hendes øjne, at vi som forældre blev helt bange. Hun finder bedst ro ved at sove på en madras ved siden af min seng. Det gør også, at hun har svært ved at sove andre steder.

Vi er der, hvor vi har brug for noget hjælp, og ikke bare en bog, der siger: faste rammer og tryghed – for det lover jeg dig for, hun har.

Jeg er selv inde på, at hun har en eller anden form for ubalance (inden i), men hvordan vil du foreslå, vi måske kan gribe det an?

Jeg ved godt, at jeg her ikke har været særlig fyldestgørende, men håber du alligevel kan følge mig?

PS. hun er en følsom pige, men har dog alligevel en god portion “her kommer jeg”. Hun har også af flere omgange haft night-terror.

Kh

Resi

 


 

Det kunne lyde som om, at din datters nervesystem let bliver utrygt og påvirket. Og at hun har brug for rigtig meget tryghed og følelsen af at blive passet på.

Jeg vil anbefale jer:

Smør hende med lidt magnesium-creme inden sengetid. Magnesium virker beroligende på både muskler og nerver. Det optages bedst gennem huden, og derfor er magnesium-creme oplagt. Det kan f.eks. købes uden parfume via magnesiumterapi.dk.

Et tilskud af en god fiskeolie. Fiskeolie har vist i flere undersøgelser at forbedre søvnen hos børn. De vigtige fedtstyrer i fiskeolien styrker hjernen, hvor også søvncentret sidder. Nordic Naturals er et godt kvalitetsmærke.

Giv et tilskud af en god kvalitets multivitaminpille. Især B-vitaminerne er vigtige for nervesystemet.

Brug meditations-lydfiler beregnet til børn. De giver ro og styrker selvværdet. F.eks. fra staerkforlivet.dk.

Find en Bach-terapeut, som kan blande en flaske af Bachs Blomsterdråber med udgangspunkt i din datters behov.

De bedste hilsner og ønsker om god søvn

Anette Straadt, sundhedsplejerske

2 kommentarer

 • Lene Skov Sørensen siger:

  Jeg vil gerne foreslå tankefeltterapi, som hjalp min søn ind på eget værelse efter blot én behandling. Havde ellers næsten givet op efter forgæves at have forsøgt med bl.a. hypnoterapi, kugledyne, Bachs nødhjælpsdråber. Min søn gik også i panik, hvis jeg forlangte, at han skulle sove alene. Søg behandler i nærheden på nettet. Min bor i Løsning og kan varmt anbefales.

 • Hanne Vestbo Doktor siger:

  Eller giv barnet den tryghed det er at sove i samme rum. Min bonussøn fik lov at sove på madras i fodenden af vores seng, så længe han havde brug for det! Da han var fyldt 11 år, gik han en aften ind på det værelse vi havde til ham, og lukkede døren med et “Godnat!” ?
  Nogle børn har brug for mere nærvær end andre, og jeg har endnu ikke hørt om en teenager der ville sove sammen med forældrene ?

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *