Annonce

Den dyre fiskeolie er ikke altid bedst

20 februar 2017

Ifølge Forbrugerrådet Tænk klarer en billig fiskeolie sig godt på indholdet af EPA og DHA

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 forskellige fiskeolier, som er blevet vurderet på indholdet af EPA og DHA samt parametre som friskhed og indholdet af tungmetaller.

– Fiskeolie giver en række dokumenterede, sundhedsmæssige fordele. Først og fremmest er der en forebyggende effekt på hjerte-kar-sygdomme, og omega-3 fedtsyrer er en vigtig del af cellerne i både hjernen og øjnene, siger Charlotte Jacobsen, professor ved DTU Fødevareinstituttet til jp.dk.

Det er indholdet af omega-3, der tæller. Nærmere betegnet indholdet af EPA og DHA. Den anbefalede mængde EPA og DHA er 250 milligram af hver om dagen.

Billig fiskeolie trumfer den dyre, økologiske variant

Af de testede fiskeolier er 7 af produkterne i kapselform og 3 er flydende. 5 produkter er tilsat citrus­aroma, mens 5 produkter ikke er. Et enkelt produkt er økologisk.

Den flydende fiskeolie fra mærket Lysi har fået en andenplads i testen, selv om den faktisk er en af de billigste. Den koster cirka 1-2 kroner om dagen og indeholder godt 1000 milligram af både EPA og DHA.

Testens ultimative taber, den økologiske fiskeolie fra Dansk Ørred, koster mellem 6 og 12 kroner om dagen og indeholder kun omkring 200 milligram EPA og 500 milligram DHA.

Du kan selv tjekke derhjemme, om den fiskeolie, du har udset dig, er frisk eller harsk. Bid en kapsel over eller smag lidt på den flydende fiskeolie. Er smagen dårlig eller harsk, skal du måske overveje et andet mærke.

Annonce

Annonce

5 kommentarer

Er der en god fiskeolie med sit naturlige indhold af D-vitamin i samt de andre edt-opløselige vitaminer?Vi er jo mange, som alligevel skal tage den daglige dosis D-vitaminer, fx i forbindelse med kalk og magnesium til forebyggelse eller på grund af knogleskørhed/osteoporose. Så kunne man jo lige så godt gøre det i form af det livgivende fiskeolie.

Jeg synes det er vigtigt også at kigge på totox værdien, da olien ikke må være harsk. Jeg mener at Lysi er rimeligt høj i totox og at fiskene kan være fanget i f.eks. Peru. Prisen kan også hænge sammen med kvaliteten og ikke kun mængden af EPA og DHA

Ja Kit, det er der – flydende, så man ikke risikerer at tage en harsk olie uden at vide det.
Indeholder 10 mcg D3 og 75 % DHA + EPA af den samlede mængde Omega3.

KrillOmega + 18mcg D-vitamin i én kapsel

Skriv til producenten og spørg ind til produktet. Det er producentens job at dokumentere kvaliteten,

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*