Annonce

Find sygdommen i din tarmflora

16 juni 2014

En sund fordøjelse er nøglen til sundhed. Flere og flere sygdomme har deres udspring i en uafbalanceret tarmflora, viser nyere forskning. Stort set alle vores celler – og ikke mindst vores immunforsvar – er bundet op på, hvad der foregår i tarmene.

Tarmfloraen indeholder masser af liv – og det dannes af det, vi spiser (Illustration: Colourbox)Vores fordøjelse skal helst bare fungere. Hvis vores tarmsystem af en eller anden grund brokker sig med dårlig mave, forstoppelse eller en anden konsistens på afføringen, er det helst ikke noget, vi taler om. Tabu og tavshed omgiver ofte denne del af vores krop og sundhed.

Læs også: Pruut

Vi har ikke altid haft så fremmed et forhold til, at det, vi spiste, hjalp vores tarms sundhed. I dag har vi desværre bevæget os langt væk fra det naturlige forhold mellem vores sundhed og det vi spiser, drikker, tænker og føler. Heller ikke i skolerne får børnene lært om sammenhængene, og når forældrene heller ikke kender dem, så går det fløjten.

Vi uddelegerer vores sundhed til andre mennesker – læger, der skal vide det hele og piller, der skal kunne alt.

Læs også: Kan mad og adfærd hænge sammen?

Desværre kommer rigtig mange til kort inden for det sundhedsvæsen, vi har i dag. Vores kost og livsstil hænger sammen med vores sundhed – og den eneste, der kan tage ansvaret for, hvad der er bedst for dig – er dig!

Det står os dog frit for at hjælpe hinanden med råd og god viden – vil du vide mere om tarmfloraen, så kig ind på min blog: Sund fordøjelse er nøglen til sundhed

 

Annonce

Annonce

2 kommentarer

Jeg er fuldstændig enig med dig. 🙂 Men mangler dit input til, hvad du mener, at den enkelte person kan gøre ud over de gængse kostråd. Måske finder jeg det andet sted på bloggen….?

Det er et meget individuelt spørgsmål, hvad den enkelte kan gøre – men en kost rig på fibre, vitaminer og mineraler, gode olier, probiotika, vand, motion, søvn er et godt sted at starte for en sund fordøjelse.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*