Annonce

Er der forskel på rødbeder?

Af: Trine Vesteraa

11 december 2017

Er det lige meget, om man spiser røde rødbeder, stribede rødbeder eller gule rødbeder?

Er de lige sunde, og er de lige gode for blodtrykket?

Jeg spiser en smoothie af rødbede og æble eller banan hver dag og tror, at det er godt for blodtrykket.

Den rødbedeglade

 


 

Jeg har ikke kunnet finde oplysninger om, hvorvidt nogle typer af rødbeder er sundere end andre. Der er muligvis lidt mere nitrat i de aflange, end i de runde. (http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/groensager/rodfrugter/1024.html.)

Nitrat omdannes til nitrogenoxid i kroppen, som kan have flere funktioner. Det kan bl.a. få blodkarrene til at udvide sig, så der bliver mere plads til, at blodet kan flyde i blodkarrene og således falder blodtrykket. Det kan være den effekt, du oplever.

Der er naturligvis forskel på smag samt typerne og mængden af de forskellige fytokemiske stoffer, der virker som antioxidanter. Både røde, stribede og gule beder indeholder nogle af de samme typer fytokemiske stoffer, som varierer alt efter farven på (rød)bederne.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Annonce

Annonce

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*