Annonce

Q10 mod migræne?

Af: Carsten Vagn-Hansen

16 december 2009

Min datter på 16 år lider voldsomt af migræne – 1-4 gange om ugen. Hun er nu sat i bahandling med Sibeliun (tidligere Topimax og propanolol). Vi har nærmest prøvet alt inden for den alternative verden – både behandlinger, kosttilskud og udelukkelse af fødevarer, som hun har intolerans over for.

Mit spørgsmål går på Q10. Jeg læste i Sund-forskning, at Q10 i store doser – 150-300 mg dagligt – over en lang periode kunne for nogen have god effekt. Men tør jeg at give hende så store doser – Q10 fås i 10mg?

Hvad er din holdning til Melatonin? Kunne det være en ide at give hende? Hun har langt mere hovedpine om vinteren.

På forhånd tak.

Vh. Lene


Kære Lene
Tak for mailen. Bruger din datter p-piller? Det kan nemlig godt være årsagen eller en medvirkende årsag. Hun bør heller ikke drikke eller spise noget med indhold af aspartam (NutraSweet R), f.eks. cola light.

Der vil ikke ske noget ved at forsøge med Q10 i en mængde på 150-300 mg dagligt. Vi danner jo selv Q10, der er et vigtigt naturligt hjælpeenzym og et godt antioxidant. Q10 findes også som kapsler på 30 mg, og som kapsler på 100 mg som lægemiddel. Jeg vil også anbefale hende at tage 800 mikrogram folinsyre dagligt og 3-4 kapsler med fiskeolie af god kvalitet. Mange i hendes alder mangler jern.

Der vil heller ikke ske noget ved at forsøge med melatonin, der jo også er et naturligt signalstof, som vi selv producerer i koglekirtlen i hjernen.

Hun bør også tage mindst 100 mikrogram D3-vitamin, f.eks. 3 kapsler a 35 mikrogram, og om aftenen 500 eller 600 mg magnesium (ikke Magnesia) sammen med 100 mg B6-vitamin.

Hjælper det hele ikke, kan hun forsøge med 5-HTP.

Mange gode julehilsener
Carsten

Annonce

Annonce

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*