Hvad er granatæbler godt for?

Jeg vil gerne spørge til din viden om granatæblets positive indvirken på vores helbred.

Venlig hilsen
Anni


Tak for mailen. Granatæblesaft indeholder stærke antioxidanter og har en lang række positive virkninger. Den forebygger åreforkalkning og blodpropper, forebygger Alzheimers demens, nedsætter muskelsmerter efter træning, bedrer sædkvaliteten. Og ikke mindst hæmmer og modvirker granatæblesaft kræft af forskellige arter. Se også forskningsresultater nedenunder.

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen


Granatæblejuice

En amerikansk undersøgelse peger på, at et glas granatæblejuice om dagen kan bremse et stigende PSA-tal ganske betragteligt, stabilisere PSA og derved hæmme sygdomsudviklingen. (Clinical Cancer Research, juli 2006. Vol. 12/3: side 4018-26).

Granatæblejuice indeholder ekstraordinært mange antioxidanter. Forskerne har i et ekstra forsøg fundet, at granatæblejuice foruden at dæmpe væksten af kræftcellerne kan få dem til at begå selvmord. Forskerne isolerede serum fra patienternes blodprøver før og efter, de havde drukket granatæblejuicen, og blandede serum med prostatakræftceller i et laboratorieforsøg.

Forskere fra University of Wisconsin har i et forsøg med mus fundet, at ekstrakt af granatæble kan sænke antallet og størrelsen af lungekræftsvulster signifikant.

Forskerne gav en gruppe mus ekstrakt af granatæble i deres drikkevand. En anden gruppe fik ikke tilsat ekstraktet. Begge grupper blev så udsat for en eller to kendte kræftfremkaldende midler. Antallet af tumorer, som udvikledes hos de mus, der havde fået ekstrakt af granatæble, var op til 61% færre end i kontrolgruppen.

Forskerne bekræftede også, at forskellige signalstoffer, der normalt findes i kræftsvulster, blev kraftigt hæmmet hos de mus, der havde fået granatæbleekstrakt. (Cancer Res. 2007 Apr 1; 67(7): 3475-82).

Man skal være opmærksom på, at granatæble er en potent hæmmer af enzymet cytokrom P450 3A4 (CYP3A4), som er involveret i nedbrydningen af over halvdelen af alle markedsførte lægemidler. herunder vigtige lægemidler i behandlingen af psykiske lidelser og hjerte- kredsløbslidelser, blandt andre risperidon, mirtazepin, quetapin, simvastatin, atorvastatin, verapamil og amlodipin. En hæmning af enzymet vil give nedsat omsætning af lægemidlerne og derfor højere koncentration af lægemidlerne i blodet. Det vil igen føre til øget risiko for bivirkninger og i værste fald alvorlige forgiftninger. (Tidsskr Nor Lægeforening nr. 5. 2006; 126: 638).


Online siden Onsdag, 12. januar 2011 10:21


Banner
Banner
Banner

Naturli er Danmarks mest aktuelle magasin om sundhed, helse og vejen til en bedre livsførelse. Naturli giver gode råd til læseren, men er ikke et alternativ til en egentlig medicinsk behandling. Bladets redaktion består af nogle af landets anerkendte eksperter - bl.a. radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen. Rådene på siden følges under eget ansvar.

Skriv gerne til vores webmaster. Indhold på naturli.dk må kun gengives med skriftlig tilladelse. Citater kun med kilde. Meninger tilkendegivet af naturli.dks brugere er ikke nødvendigvis overensstemmende med redaktionens.

Vi tager forbehold for ændringer og tastefejl.

© Naturli, Forlaget Mediegruppen