1-årig ramt af infektioner efter start i dagpleje

Jeg har siddet og læst nogle af dine svar igennem og er din generelle anbefaling, at børn skal have ekstra D-vitamin, fiskeolie, multivitamin og mælkesyrebakterier?

Jeg har en dreng, som lige er fyldt 1 år.

Vi har to problemstillinger. Det ene er, at han efter start i dagpleje er blevet ramt af en del sygdom. Han har ellers ikke været syg ret mange gange inden da. Så jeg vil gerne styrke hans immunforsvar. Jeg synes det er svært at få ham til at spise grøntsager. Han ville allerhelst, hvis han bare kunne leve af kød.

Det andet er, at han ikke sover igennem om natten og har aldrig gjort det. Ikke en eneste nat. Han vågner altid hver anden-tredje time. Han får en flaske om natten, og den skal vi selvfølgelig have ham fravænnet. Det er bare lidt svært at tage sig sammen til at gøre, fordi det er den eneste måde, han falder godt i søvn igen på. De andre gange han vågner, får han sutten eller noget vand.

Men mit spørgsmål går som sagt på, om det er de førnævnte ting, du vil anbefale? Han får mælkesyrebakterier og D-vitamin nu.

På forhånd tak.

Den nysgerrige

 

 


 

Når man starter i dagpleje eller vuggestue, møder man en masse nye bakterier og virus, som kroppen ikke kender. Det er derfor helt naturligt, at immunforsvaret kommer lidt på overarbejde, og der dukker lidt snot eller feber op. Men det skulle gerne fortage sig igen hurtigt og ikke blive til tilbagevendende sygdom.

Under alle omstændigheder er det en rigtig god idé at booste sit barns immunforsvar mest muligt. Dit barn vil møde masser af potentielt sygdomsfremkaldende bakterier og vira i sit liv. Mange kommer også til at opleve, at deres immunforsvar ryger ud af balance og begynder at overreagere i form af allergi, eksem og autoimmune lidelser.

Så det er bare en rigtig god investering, at give kroppen og immunforsvaret de bedste betingelser.

I gør allerede nogle rigtigt gode ting.

Probiotika, som er gavnlige tarmbakterier, er noget af det vigtigste at give, da omkring 70 pct. af immunforsvaret sidder i tarmene.

D-vitamin er også rigtig vigtigt for immunforsvaret. Jeg læner mig op af det amerikanske vitamin D-council og anbefaler 20-25- mcg dagligt. Det vil altså sige ca. det dobbelte af de danske myndigheders anbefaling.

Jeg vil også anbefale jer at give ham en god multivitamin/mineral. Det er en rigtig god basis for kroppen, så alle processer fungerer bedst muligt. Derudover er det altid godt at give en multivitamin, når man også giver enkelte vitaminer. Vitaminer og mineralerne i kroppen arbejder meget sammen, og de skal helst være i en god indbyrdes balance. Gå gerne ned i helsekosten og bed om smagsprøver på nogle gode letoptagelige produkter.

Fiskeolie indeholder de ultravigtige omega 3-fedtstoffer, som har betydning for hele kroppen – også immunforsvaret. Familier har faktisk oplevet, at fiskeolie alene har kunnet gøre en forskel for immunforsvaret.

Hvis man gerne vil spise sig til nok fisk, skal der spises fisk to gange om ugen til hovedmåltid eller hver dag til frokost. Og man skal passe rigtigt godt på fisk med tungmetaller. Opdrættede fisk belaster ofte vandmiljøet ret meget.

Så en god fiskeolie kan være et godt og nemt valg. Gode mærker er f.eks. Nordic Naturals og Eskimo 3.

Hvis man derudover gerne vil give et ekstra boost til immunforsvaret f.eks. ved start i dagpleje, så findes der mange gode produkter. Det kan f.eks. være BioStrath dråber, Bidro Børn og ikke mindst det homøopatiske Infeksin.

En fantastisk måde at lokke flere grøntsager i børn på, er at lave juice og smoothies.

Ja, det vil være en god idé at få afsluttet natte-flasken. Skriv endelig igen, hvis vi også skal have kigget på søvnproblematikken også.

God fornøjelse.

Med kærlig hilsen

Anette Straadt, sundhedsplejerske

2 kommentarer

 • Henning Rolapp siger:

  Dette link er værd at læse:
  Løg er en mirakelkur mod influenza.
  https://www.alternativ.info/doc/columns/201306_mirakelkur-mod-influenza.mv

  Så måske er det derfor, at løgene i alle supermarkeder er blevet så GANSKE SMÅ, så folk ikke gider at pille dem og bruge dem. Løg er gode for sundheden men vi “må” ikke bruge dem.

 • Henning Rolapp siger:

  Desværre har jeg taget lidt fejl her. Jeg har fået oplyst at de små løg skyldes sommerens TØRKE.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *