1-årig plaget af hoste og snot

Du skriver i dit svar om vitaminer til 1-årig, at hvis der er problemer med snot og hoste, kan det være, der skal andet til. Hvad vil du anbefale, hvis man har et vuggestuebarn på halvandet år, som er plaget af hoste og snot?

Med venlig hilsen

Anne Marie

 


 

Der er rigtigt mange vuggestue børn, der er plaget af snot og hoste. Så jeg er rigtig glad for dit spørgsmål.

Selvfølgelig skal der være plads til, at et barn bliver syg en gang eller to gange om året. Men et barn skal ikke gå rundt og være mere eller mindre konstant syg/snottet/hoste.

Så der er bestemt nogle ting, som kan hjælpe jer.

Får dit barn nok søvn? Søvn er utrolig vigtigt for immunforsvaret. Små børn skal sove mellem 13-14 timer i døgnet.

Er dit barn stresset? Sker der for mange ting i dagligdagen? Er der masser af tid til bare at slappe af og lade op?

Hvordan er hygiejnen i vuggestuen? Er personalet oplært i god hygiejne? Bruger de engangshåndklæder? Er der håndsprit til de voksne?

Er der noget, som dit barn ikke kan tåle? Rigtigt mange børn, der får hyppige infektioner, har problemer med overfølsomhed over for en eller flere fødevarer. Desværre kan man ikke måle alle overfølsomheder i en blodprøve. Den bedste måde at undersøge det på, er at udelukke en fødevare i en periode.

Den hyppigste fødevare, der giver problemer er komælk. Så jeg vil stærkt anbefale, at I prøver en periode på 2 mdr. helt uden komælk. (Og smør, yoghurt, fløde, ost og madvarer, der indeholder mælkepulver, laktosepulver, vallepulver). I er nødt til at være 100 pct. konsekvente i den periode.

Herefter kan I forsøge at give lidt komælk igen og se, om der kommer nogle reaktioner (snot, eksem, ondt i ørene, ondt i maven osv.). Det kan godt være, at dit barn efterfølgende kan tåle små mængder mælkeprodukter, selvom det evt. viser sig, at det har hjulpet at fjerne det 100 pct. fra kosten i en periode.

Når kroppen er tilbage i balance, er den som regel ikke så sårbar for små påvirkninger.

For at være dækket ind, skal dit barn i stedet for komælk have et tilskud af kalk/magnesium f.eks. Calcium Kids fra Solaray eller Dolomit pulver.

Som alternativ til mælk, kan du i stedet bruge havremælk, rismælk, soyamælk, soyafløde, soyayoghurt. Det bedste er at variere mellem de forskellige typer. Det er ikke meningen, at dit barn skal drikke ½ liter hver dag af plantemælk, men det kan bruges i madlavningen og oven på havregrynene osv.

Og så er der også et par ekstra kosttilskud, som jeg synes, du skal give:

Ekstra zink. Zink er fantastisk vigtigt for immunforsvaret. Du kan give det flydende eller som en tyggetablet.

Bio Strath eliksir, som også styrker barnet og fremmer optagelsen af næringsstoffer. 

Og så skal dit barn helt klart også have probiotika – altså mælkesyrebakterier, som styrker bakteriefloraen i tarmsystemet. 70 pct. af immunforsvaret sidder i mave-tarmsystemet, så det er fantastisk vigtigt, at miljøet her er, som det skal være. Du kan købe probiotika beregnet til små børn i en helsekostbutik.

Rigtig god bedring.

Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

 

Tip fra læser:
Et godt råd: Giv barnet en uldbody på. Ulden holder kropstemperaturen konstant, og man undgår dermed afkøling. Erfaring med ulden bygger på egne to børn samt to børnenbørn. De var også plaget af slem hoste, som fik ende efter uldbodyens indtog. Kan bæres hele året.

Vh Inge

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*