20-årig med lavt stofskifte

Min 20-årige søn fik for 6 år siden konstateret lavt stofskifte. Det blev opdaget på baggrund af, at han ca. hver 4. uge blev syg, træt og mistede sit overskud. Så sov han i tre dage, og derefter var han frisk igen. Dengang spillede han håndbold og trænede 4-5 gange om ugen, og han var en glad og tilfreds dreng. Men på grund af de dyk fik vi ham undersøgt, og efter han kom i behandling, stoppede han med at blive syg hver 4. uge.

I dag er han ikke i behandling længere, da vores nye læge ikke mener, at hans tal er skæve nok til at give medicin. Trætheden er kommet tilbage, og han er ofte syg med træthed, hoste og feber. Han får D-vitamin, vi har lige skiftet over til D-vitamin på spray for at opnå en bedre optagelse, og han får Kräuterblut for at booste hans immunforsvar. Men er der andet, vi kan gøre, så han kan få overskud i livet til igen, at spille håndbold, og gå i byen som andre unge mennesker?.

Med venlig hilsen

Anette

 


 

Hej Anette

Når et ungt menneske pludselig bliver ramt af en træthed, så det ikke kan føre et normalt ungdomsliv, bliver jeg altid en smule ekstra opmærksom. Jeg håber, at din læge har undersøgt ham godt og lavet en bred blodprøvescreening.

Min næste tanke er ligeledes hvilke stofskiftetal, som reelt er målt? Samt er de gentaget flere gange efter medicinstop? Måske der skal en second opinion til at vurdere ham?

Træthed kan dog have mange årsager. Lavt stofskifte eller mangel på jern, zink og D-vitamin er blot nogle af dem. Fødevareintolerancer eller deciderede allergier kan også give ekstrem træthed og et dårligt fungerende immunforsvar. Gamle infektioner såsom kyssesyge kan ligeledes i lang tid skabe bøvl i hele systemet.

Ofte oplever jeg, at miljøet i tarmen er i ubalance med en uhensigtsmæssig sammensætning af bakterier, virus og svampe. Det gælder, uanset om det er lavt stofskifte som driller eller noget andet. Min anbefaling vil klart være at finde en dygtig behandler til at hjælpe med detektivarbejdet, samt til at sammensætte en behandlingsplan med naturmedicin.

God bedring

Mvh

Maria Pinderup Langbak

Læge

2 kommentarer

 • Tine siger:

  Er det lavt stofskifte, så er gluten et no go. Og undgå soja- og mælkeprodukter, sukker og alkohol. Ved at gøre dette fik jeg mit stofskifte stabilt igen.

 • Henning Rolapp siger:

  Jeg kan anbefale at bade i havvand. Skynd dig at prøve det af medens havvand ikke er alt for koldt. Alternativt prøv at rejse ned til Middelhavet for at prøve det af der. Når man bader skal man være der længe af gangen.
  Jeg opdagede mit behov for badning i havvand nede i Middelhavet for mange år siden.
  Jeg har den opfattelse at badning i havvand, kan hjælpe på mange kroniske lidelser. For diverse mineraler fra havvandet trænger ind i kroppen.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *