Skøn

3 dage i himmerige

25. september 2009

Øvelser i haven en stille morgenstund, blid massage, udrensende bade og mad sprængfyldt med energi. Et ophold på det franske kursted Le Couret er rendyrket velvære for både krop og sind.

Det er tidlig morgen. Vi står på plænen bag Le Courets gule bygning og kan se ud over bjergtoppene Puy-De-Dome og Mont Dore. Et betagende syn. Nattens kulde hænger stadig i luften, men kroppen bliver hurtig varm, da vi går i gang med øvelserne. Vi befrier kroppen for gammel energi og erstatter med nyt og friskt. Alle bevægelser foregår langsomt, dybt koncentreret og med stor fokus på åndedrættet. Da træningen er slut efter en halv time, føler jeg ro og vitalitet i hver eneste lille celle.

Både krop og sind

Le Couret ligger ude på landet i den midtfranske region Auvergne cirka en times flyvning syd for Paris. Stedet er omgivet af marker, bjerge, frodige dale, floder og små landsbyer.

Det ejes af et engelsk par, Mike Robinson og Jo Le-Rose, der med Le Couret har virkeliggjort en drøm om at skabe en fredfyldt oase med plads til både krop og sind. Derfor er Le Couret heller ikke som de fleste kursteder, hvor fokus er på kroppen, fysisk velvære og det gode udseende. Som gæst på stedet får du, uanset hvilken kropsbehandling du vælger, mulighed for at arbejde med følelsesmæssige blokeringer – hvis du altså vil – for her er ingen tvang. Du kan også bare vælge at nyde en massage eller en ansigtsbehandling og det velvære og friske udseende, der følger med.

Detox-bad og massage

Tilbudene er mange, lige fra massage, detox, som er afgiftning af kroppen, forskellige bade, bodywraps, zoneterapi, øreakupunktur til sportsmassage.

Stedet laver også temauger, hvor detox for tiden er den mest populære.

Min bedste oplevelse viser sig at blive detoxbadet og den efterfølgende massage, som David fra Australien er mester i.

I én lang splasket bevægelse rammer det gråhvide ler vandet og synker ned på bunden, da han smider det i. Det er vidunderligt blødt at lege med mellem fingrene og tæerne. Leret er blandet med urter udvalgt efter mine behov, fortæller David. Blandingen trækker giftstoffer ud af kroppen, som optages i leret. Når det er rigtig slemt, er leret helt sort efter endt behandling på grund af de mange giftstoffer, siger han. Lidt skræmmende.

Hvirvlende hænder

Jeg ligger på maven i badekåbe. Massagen skal fjerne stagneret energi og blokeringer fra min krop og fylde mig med frisk energi. Han lægger et lagen over min krop. Med hurtige cirkelbevægelser arbejder han fra lænden og op ad min venstre rygside. Det føles som en blid hvirvelvind, der bevæger sig op ad min krop. Derefter masserer han oppefra og ned mod lænden igen. Højre side får samme tur. Pludselig sker der noget. Hele mit fokus er med et på mine nyrer. Jeg mærker dem helt tydeligt. Det rumsterer. En ukendt, men rar og vital fornemmelse.

Nu får hele ryggen og dernæst benene en tur. Jeg nyder de hvirvlende kompetente hænder hen over min krop. Det er mageløst. Da massagen er slut, går David, og jeg bevæger mig langsomt ned fra briksen. Jeg har en dyb ro i kroppen. Føler mig uden stress og tanker. Er bare.

Ingen fanatisme

Alle måltider på Le Couret er et festfyrværkeri af vegetariske lækkerier. Min første morgenmad består af en cremet kold suppe af bær, hørfrø, soyayoghurt og olivenolie, friskpresset appelsinjuice og varm citronsaft. Frokostbuffeten er et orgie af farver, dufte og ren smag. Og selvom det er et kursted, finder både fransk Chardonnay og champagne vej til glassene om aftenen. For stedet er på ingen måder fanatisk.

Hver formiddag serveres der friskpresset frugteller grøntsagsjuice.

Jeg nyder min drik af ingefær, citronmelisse og hvidkål, inden jeg skal have en ansigtsbehandling af Alex, som er englænder.

Hud som en baby

Aldrig er mit ansigt blevet berørt med så fnuglette blide bevægelser. Jeg bliver nærmest salig under hendes kyndige hænder, der masserer med en speciel teknik, som aktiverer og styrker kroppen og får energierne til at flyde mere frit i kroppen.

Porerne i min ansigtshud bliver åbnet med en dampende varm vaskeklud, og derefter bliver huden befriet for døde celler med en creme lavet af olie og urter.

Stedet bruger økologiske produkter fra Australien, ler fra USA og salt fra Det Døde Hav.

Jeg får en nærende ansigtsmaske på og svæver nærmest over briksen, imens Alex masserer min hovedbund i skønne femten minutter. Til slut sprayer hun mit ansigt med en revitaliserende tonic og masserer en nærende creme ind i huden.

41 år gammel og med ansigtshud som en baby. Det er da utroligt, tænker jeg og kigger ind i de tindrende klare øjne, der ser på mig i spejlet. Væk er alle spor af stress og jag.

Forrige artikelBland selv til karbadet

Næste artikelSuper lækkert & økologisk

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.