Mad

3 gode råd til hygge med stabilt blodsukker

Foto: Fra e-bogen 'Hygge godt'
10. januar 2020

En af de bedste beslutninger vi kan tage, når det gælder mad og sundhed, er faktisk at reducere blodsukkerpåvirkningen. Derfor har Anette Harbech Olesen skrevet den lille e-bog ‘Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed’ til børnefamilier og andre, der ønsker alternativer til slikskålen. Så her får du tre gode råd og tre skønne opskrifter.

Nøglen til et stabilt blodsukker handler om at undgå en masse forarbejdede fødevarer, og lave god mad af gode, økologiske råvarer. Ved at kende til de forskellige fødevarers indvirkning på blodsukkeret, kan vi give kroppen optimale betingelser og mere energi. Et stabilt blodsukker får du bedst ved at:

1. Undgå sukker, sukkerholdige fødevarer, forarbejdede fødevarer, færdigretter, sodavand, saft, alkohol, hvidt brød og pasta. Erstat sukker i kager og bagværk med naturlige råvarer som banan, æble og lidt tørret frugt og hent inspiration i bogens opskrifter.

2. Spis en god morgenmad, der indeholder både gode proteiner, sunde fedtstoffer og grove kulhydrater fra fuldkorn eller grønsager. Det giver en god bund – også når menuen står på hygge senere.

3. Gå en tur hver dag, tag cyklen og trapperne eller gør lige præcis det, du har det bedst med. Mindst 30 minutters aktivitet hver dag hjælper til bedre insulinfølsomhed og dermed et mere stabilt blodsukker.

Stress og et højt indtag af kaffe og sort te kan også påvirke blodsukkeret i uheldig retning og stresse kroppen.

Tjek deklarationen!

I bogen ‘Hygge godt’ kan du læse mere om, hvor mange fødevarer, der indeholder tilsat sukker. Også fødevarer, du slet ikke regner med indeholder sukker.

Du finder også en liste med de mange navne, som sukker har på varedeklarationerne.

Se mere på www.madforlivet.com.

Drømmegode trøfler

Drømmegode trøfler

Børnebobler med agurk, melon og mynte

Børnebobler

Rugbrød med nødder og chokolade

Rugbrød med nødder og chokolade

Forrige artikelIkke nok fokus på forebyggelse

Næste artikelKan bakterier mindske risikoen for leukæmi?