Nyheder

3 hurtige ‘gør-det-selv’ der skåner dig og vores jord

21. august 2017

Vi bliver dagligt udsat for giftstoffer, kemikalier og parabener uden at tænke videre over det. Det er hverken godt for vores krop eller verdens forureningsproblemer. Her kan du læse tre råd, der kan spare dig både økonomisk og gøre din dagligdag lidt grønnere.

Mange praktiske ting i hverdagen kan lede til forurening og allergi. Der skal vaskes tøj og gøres rent, og selvom man kan vælge miljørigtige produkter i supermarkedet, kan det faktisk gøres endnu mere grønt og naturvenligt.

VASK

Alle vaske- og skyllemidler indeholder stoffer, der belaster vandmiljøet. Prøv derfor et hudvenligt, kemikaliefrit og helt naturligt vaskemiddel, nemlig vaskenødder.

Når man kommer vaskenødder i vand frigives der en naturlig sæbe. Den er ultra mild og indeholder ingen former for kemikalier, hvilket gør det til en optimal mulighed for allergikere og børn. og så er vaskenødderne oven i købet meget billigere og kan genbruges modsat almindeligt vaskepulver.

RENGØRING

Rengøringsmidler er giftige både for mennesker og miljø. Men der skal gøres rent fra tid til anden, og du kan faktisk selv lave alternativer til de giftige midler, som fjerner bakterier og lugt ligeså godt. Her får du nogle opskrifter på hjemmelavede rengøringsmidler:

Universalrengøring:

Brug her en halvdelen af en økologisk æblecidereddike og samme mængde vand.

Kalkfjerner:

 Her skal du bare bruge økologisk æblecidereddike i toiletkummen eller andre steder, hvor det kalker til.

Afløbsrens:

Hæld først 0,5 dl. natron i afløbet, og derefter 2,5 økologisk æblecidereddike. Afslut med kogende vand.

PERSONLIG PLEJE

Deodorant:

Det er næsten umuligt at anskaffe sig en deodorant uden aluminium, hvilket ikke er særlig godt for huden. Et alternativ kunne være at lave sin egen deodorant.

Det eneste man skal bruge er 3 spsk. økologisk kokosolie samt 1 spsk. natron.

Bland de to ingredienser sammen, og smør det under armene, som alternativ til deodorant.

Hårpudder og tørshampoo i én:

Denne blanding er rigtig fin til at kamuflere fedtet hår eller til at skabe et rodet look. Den er særligt velegnet til pandehår, da pandehår fedter hurtigere end resten af håret, og er sværere at sætte op. Hvis du ikke lige har tid til et bad, virker den også fint til det.

Til mørkt hår skal man bruge 1 dl. økologisk majsstivelse,1 dl. økologisk kakaopulver og evt. lidt økologisk kanel. Til lyst hår skal man bruge 2 dl. økologisk majsstivelse og igen evt. 1 tsk. økologisk kanel.

Bland ingredienserne og hæld på en krukke. Blandingen skal fordeles i tørt hår med en pudderbørste. Gnid ikke blandingen ind i hovedbunden, men tør den fra hovedbunden og udad langs hårene med børsten. Fedtet suges op i løbet af 5-7 minutter, og dit hår ser friskt ud.

Så hvis du er frisk på at afprøve nogle alternative metoder til rengøring og personlig pleje, er det bare om at komme i gang – din krop og miljøet vil takke dig for det!

 

Kilder: http://neohippie.dk

 

Forrige artikelTang skal nedsætte penicillin i dyrefoder

Næste artikelEn flot manke eller bare irriteret hovedbund?