Nyheder
Sponsoreret

4 huskeregler til et liv uden stress

Stress er blevet en folkesygdom. Vi har fundet fire gode tips og et naturligt præparat til at sænke stressniveauet og skabe et sundere liv.

Foto: Shutterstock
31. august 2023

Stress er blevet en folkesygdom. Vi har fundet fire gode tips og et naturligt præparat til at sænke stressniveauet og skabe et sundere liv. 

Det er nemt at falde i stressfælden. Uanset om du har et job med meget ansvar eller ej. Uanset om du har travlt på arbejde eller ej. Stress kan ramme alle. Stress kan fremkaldes af at have så travlt, at du mister overblikket – men stress kan også opstå som konsekvens af, at du er usikker på, hvad der forventes af dig. Om du magter at løfte opgaven. Det kan være professionelt, det kan være i privatlivet – eller det kan være en kombination.  

Derfor er det vigtigt at stoppe op og mærke efter. Der findes mange teknikker, som kan helbrede stress. Vi nøjes her med de basale udgangspunkter for at mindske risikoen for at få stress. 

1: Undgå stress med nok søvn 

Det hele starter med en god nats søvn, og god og rigelig søvn er helt sikkert grundlaget for et stressfrit, energifyldt liv. Få syv til otte timers søvn hver nat – og gerne mere, hvis du kan. Det kan være svært at falde i søvn, når du er ramt af stress. Her kan præparat som Natur Drogeriets Stress-A Complex med bl.a. baldrian og citronmelisse kan samtidig bidrage til rolig hvile og normal søvn.  

2: Sund kost er vigtigt for et liv uden stress

Det handler om at fylde din krop med gode ting, der fremmer balance frem for stress. Følg de officielle kostråd, begræns sukker til et minimum, drik rigeligt med vand og skær ned på kaffen. 

3: Find det, der gør dig glad 

Stress og lykke hænger sådan sammen, at jo mere stress vi oplever, jo mere falder vores lykke. Omvendt vil vi med et højt niveau af hverdagsglæde være godt rustet til at håndtere stress. Find ud af, hvad der gør dig glad, og hvornår du fylder op med lykke. Det kan for eksempel være havearbejde, læse en god bog, gå en tur i naturen eller strikke. 

4: Lær at sige fra 

Hverdagens gener er alle de ting, der generer dig i hverdagen, men som – uanset hvor meget du irriterer eller klager over dem – du ikke kan undgå at opleve. De er med andre ord betingelserne for din hverdag. Øv dig i at sige fra og ikke lægge ressourcer i ting, du ikke kan ændre. 

Forrige artikelNødder og frø: Oversete superfoods

Næste artikelGrøn magi

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.