Nyheder

4 slankende effekter ved grøn te

10. september 2017

Grøn te har altid haft et ry for at indeholde et væld af sundhedsmæssige fordele såsom at øge levetiden og den generelle trivsel i kroppen – nu har forskere fundet ud af, at teen også har en slankende effekt.

En kop varm te kan gøre flere underværker end blot at give dig varmen. Teen indeholder nemlig en lang række gavnlige stoffer med stærke biologiske virkninger.

Grøn te indeholder bioaktive stoffer, såsom koffein og EGCG, som kan have kraftige virkninger på stofskiftet.

Teen indeholder en lav dosis af koffein modsat kaffes høje indhold. Men den har stadig en opfriskende virkning. Koffein har i en lang række undersøgelser vist sig at kunne fremme fedtforbrænding og forbedre ydeevnen under træning.

Men der, hvor grøn te virkelig viser sin sundhedsgavnlige effekter, er gennem det høje indhold af antioxidanter. Grøn te er nemlig spækket med de virkningsfulde antioxidanter catechiner. De vigtigste er EGCG, et stof, som er 50 gange stærkere end C- og E-vitamin kombineret, og det kan øge stofskiftet. Du kan få disse sunde stoffer igennem at drikke grøn te eller i form af et kosttilskud.

Men hvordan hjælper grøn te så helt præcis på vægttabet?

1. Metabolismen forøges

Metabolisme er den hastighed, som vores krop forbrænder energi på. Jo højere metabolismen er, desto hurtigere forbrænder vores krop fedtet væk.

2. Reducerer behov for mad

Grøn te hæmmer appetitten, hvilket gør, at du naturligt vil spise færre kalorier i løbet af dagen.

3. Hjælper med at undgå farligt fedt

Ingredienser i ekstrakterne begrænser vores krops evne til at omdanne sukker til fedtstoffer, og det er ikke kun godt for vægten. Det dybtliggende indvoldsfedt er nemlig skadeligt på mange plan, da det forårsager inflammation og insulinresistens, som begge i høj grad kædes sammen med alle mulige former for alvorlige sygdomme, herunder type 2 diabetes og hjertekarsygdomme.

4. Kontrollerer sukkerindholdet

Grøn te regulerer stigningen af ​​sukker efter et måltid. Dette forhindrer kroppen i at producere mere insulin for at omdanne sukker til fedtstoffer.

Grøn te skal ikke drikkes som vand

Man skal dog være opmærksom på, at grøn te ikke skal være den eneste væske, du indtager i løbet af en dag.

At drikke te kan hjælpe dig med vægttab i et vist omfang, men det er et moderat vægttab. Man kan ikke forvente at se resultater på vægten, hvis man skyller burger og pizza ned med grøn te. Sundt vægttab går hånd i hånd med sund kost.

Men videnskabelige rapporter har vist, at folk, der regelmæssigt drikker grøn te, oftest har lavere kropsfedtforhold sammenlignet med ikke-te-drikkere.

Uanset hvor lidt eller meget vægttabet er, så indeholder grøn te-ekstrakter et bredt udvalg af sundhedsmæssige fordele, som i høj grad kan forbedre din livsstil og holde dig sund og grøn på lang sigt.

 

 

 

Forrige artikelVarm kakao med græskarkerneekstrakt

Næste artikelBørn og søvn: Sov sødt, lille … aarrghh