5-årig sover helst hos forældre – er det normalt?

Vi har en datter på 5,5 år, som vågner hver aften ved 23-tiden og så kommer løbende ind i vores seng og sover videre, som så bliver ked af det, når vi vil følge hende tilbage.

Vi har måske oplevet, at hun har sovet en hel nat i sin egen seng tre gange … Er dette normalt?

Derudover er hun begyndt at gå en lille smule i søvne.

Er disse problemer noget, man kan gøre noget ved, og evt. hjælpe hende med at sove en hel nat?

Vicky

 


 

Det er helt almindeligt at børns søvn ændrer sig flere gange i løbet af barndommen. I perioder kan drømme forstyrre så meget, at der er brug for ekstra tryghed.

5-års alderen er præget af meget fantasi og også mangle oplevelser i løbet af dagen, der skal fordøjes om natten. Så ja, jeres datters natteadfærd er helt normal.

Det bedste, I kan gøre, er at indrette jer, så det forstyrrer alles søvn mindst muligt. Måske skal der ligge en madras på gulvet ved siden af jeres seng i en periode, så hun sover videre der.

Prøv også at få snakket dagen godt igennem, inden det er sengetid. Er der sket noget nyt? Hvem har hun leget med? Hvad har hun oplevet.

Sørg for, at der er mørkt i hendes værelse. God søvn er afhængig af stoffet melatonin. Melatonin dannes kun optimalt, når der er helt mørkt, der hvor vi sover. Hvis hun ikke er vant til at sove i mørke, så trap gradvist ned for lyset, så det bliver trygt for hende.

I kan også hjælpe hendes krop til mere ro ved at smøre hende med magnesiumcreme inden sengetid. Magnesium virker afslappende på både muskler og nervesystem. Og det har vist i studier at give en bedre søvn. Magnesium optages fint gennem huden, så derfor er en magnesiumcreme/lotion en fin måde at give børn magnesiumtilskud på.

Vælg altid en creme/lotion og ikke en olie eller spray, da de godt kan svie lidt.

Jeg kender til mange familier, som har haft rigtig god effekt af magnesiumcreme til deres børns søvn.

Jeg vil også anbefale tilskud af en god kvalitets-fiskeolie. Et engelsk studie på skolebørn har vist, at de i gennemsnit sover 45 minutters mere hver nat, når de får fiskeolie.

Det er vigtig at vælge en god kvalitet med nok af de gode fedtsyrer DHA og EPA, samt at den er fri for tungmetaller, og at den er frisk. I kan købe en flydende og give i et lille snapseglas med lidt kold juice i. Eller som tyggetabletter.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*