Rå honning har antibakterielle egenskaber. Manukahonning fra New Zealand kan bruges til alt fra sårheling til hudpleje.
Allerede et par tusinde år før vores tidsregning blev honning brugt som medicin. Det skete både i Kina, Egypten og Romerriget. Manukahonning er en eksklusiv honning, der er udvundet af nektar fra blomsterne fra manuka træet, en myrteplante fundet i New Zealand. Det er blevet brugt til at helbrede vanskelige sår og til at dræbe bakterier i tusinder af år.
LÆS OGSÅ: Propolis kan hjælpe mod antibiotikaresistens
5 grunde til at have Manukahonning i husholdningen:
1. DU HAR FÅET SÅR ELLER FORBRÆNDINGER
Manukahonningen renser sår effektivt og sørger for, at bakterier ikke trives, fordi det giver en lav pH-værdi, hvor de ikke trives. Honningen skaber et sårhelende miljø, der er beskyttende og fugtigt og fremskynder sårheling. Også velegnet til dem med mundsår.
“Honningen er effektiv mod forkølelse, ondt i halsen og halsbetændelse.”
Manukahonning indeholder det unikke bioaktive stof methylglyoxal (MGO), som ikke findes i andre typer honning.
Det modvirker, at bakterier sætter sig fast på menneskeceller, og honningen er effektiv mod forkølelse, ondt i halsen og halsbetændelse, fordi den er både antibakteriel og anti-inflammatorisk.
3. DU MANGLER ENERGI
Den kan spises som snack før træning, hvis du træner ofte og hårdt. Honningen indeholder en masse antioxidanter, der styrker immunforsvaret og forebygger betændelse og infektion.
LÆS OGSÅ: 10 gode mod forkølelse
4. DIN HUD HAR BRUG FOR FUGT
Manukahonning er fugtgivende med et højt indhold af B-vitamin, som er godt for huden. Prøv for eksempel at lave din egen ansigtsmaske med ren manukahonning. Honningen skal også være effektiv mod både akne og eksem. Derudover kan du bruge den til at undgå tørre og skøre neglebånd om vinteren.
5. DU HAR MAVEPROBLEMER
Honningen siges også at kunne lindre sår, mavekramper, forstoppelse og betændelse i mave og tarm samt tarmproblemer som IBS, fordi den hæmmer sårbakterier. Søg dog altid læge ved tilbagevendende problemer.
“Prøv for eksempel at lave din egen ansigtsmaske med ren manukahonning. Honningen skal også være effektiv mod både akne og eksem. “
En undersøgelse fra 2018 viste, at honning fra danske biavlere havde endnu større antibakterielle egenskaber end Manukahonningen fra New Zealand.
Årsagen skulle formentlig findes i, at den danske honning i forsøget ikke havde været pasteuriseret (varmebehandlet). Så dansk honning kan det samme som den New Zealandske – hvis du vel at mærke kan få fat i rå honning.
(Kilde: DR.dk)
Forrige artikelDin tandsundhed og din generelle sundhed påvirker gensidigt hinanden
Næste artikelDine kostvaner kan mindske risiko for nyresten