Opskrifter

5 gode stænger med sundere energi

27. juni 2022

Her finder du fem lækre og sunde opskrifter på gode stænger.

 

Sådan gør du:

Man laver frugtstængerne ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor og køre dem til en cremet masse. Kom massen op i en skål. Form derefter massen til stænger, og vend dem i drysset.

Lad dem hvile i køleskabet i 30 minutter, før de serveres.

Ønsker man knas, hakker man 25 gram nødder groft og ælter i massen.

 


 

1. Kokos- og nøddestænger

6-8 stk.

Du skal bruge:

100 g dadler uden sten

50 g paranødder

50 g mandler

75 g kokosmel

1 tsk. FiberHUSK

2 spsk. jomfrukokosolie

½ tsk. vaniljepulver

Knas:

25 g grofthakkede nødder

Drys:

Sesamfrø


 

2. Nødde- og kakaostænger

6-8 stk.

Du skal bruge:

100 g dadler uden sten

50 g tørristede hasselnødder

50 g mandler

2 spsk. ren kakao-pulver

1 tsk. FiberHUSK

2 spsk. jomfrukokosolie

½ tsk. vaniljepulver

Knas:

25 g grofthakkede nødder

Drys:

Sorte sesamfrø

Tørrist hasselnødderne på en pande ved lav varme, eller rist dem gyldne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

 


 

3. Mandel- og vaniljestænger

6-8 stk.

Du skal bruge:

75 g dadler uden sten

40 gram abrikoser

75 g mandler

50 g kokosmel

1 tsk. FiberHUSK

25 gram havregryn

2 spsk. jomfrukokosolie

1 tsk. vaniljepulver

Knas:

25 g grofthakkede nødder

Drys:

Puffet quinoa


 

4. Kokos- og kakaostænger

6-8 stk.

Du skal bruge:

100 g dadler uden sten

100 g mandler

75 g kokosmel

2 spsk. ren kakao-pulver

1 tsk. FiberHUSK

2 spsk. jomfrukokosolie

1 tsk. vaniljepulver

Knas:

25 g grofthakkede nødder

Drys:

Puffet amaranth


 

5. Havre- og kakaostænger

6-8 stk.

Du skal bruge:

100 g dadler uden sten

50 g mandler

50 g havregryn

72 spsk. ren kakao-pulver

1 tsk. FiberHUSK

2 spsk. jomfrukokosolie

½ tsk. vaniljepulver

Knas:

25 g grofthakkede nødder

Drys:

Finvalsede havregryn

TIP

Blød masse?

Hvis energistængerne føles for bløde, kan man tilsætte mere tørstof i form af finhakket mandel- eller kokosmel. Men da energistængerne indeholder kokosolie, kan de også stilles i køleskabet, hvorved fedtstoffet stivner.

 

Fra Pia Krøyers “Sundt sødt”.

Forrige artikelMetamedicin: Tanken læger mange sår

Næste artikelDit biologiske ur går forkert