Nyheder

50+ sundere end deres børn og børnebørn

15. april 2007

Ungdom er langt fra lig med sundhed og styrke. Masser af mennesker over 50 år er så supersunde, at de løber fra både børn og børnebørn.

50+ slår de unge i livsstil og sundhed, for deres børn og børnebørn passer ikke lige så godt på helbredet.

Ikke nok med, at mange over 50 år er veletablerede og tjener masser af penge. De kommer til at leve længere end deres forældre og bedsteforældre. Men deres sundhedstilstand er også ofte langt bedre end de unges, skriver The Daily Mail.

De unge lever ikke så længeEksperter har advaret om, at mange af nutidens unge vil leve i færre år end deres forældre. Simpelt hen fordi de spiser dårligere og motionerer mindre, skriver avisen.

Mange af dem over 50 spiser og lever sundere end deres børn og børnebørn. De drikker ikke nær så meget alkohol og er langt mere opmærksomme på at undgå tilsætningsstoffer i maden.

Og det betyder alt sammen, at mange over 50 år også er langt mere tilfredse med deres krop, psyke, helbred og udseende end dem i 30'erne. Der er også langt større sandsynlighed for, at de har fundet en passende balance mellem arbejde og leg – hvilket blandt andet betyder, at de er mindre stressede.

Konklusionerne er baseret på undersøgelser af medlemmer af fitnesskæden Fitness First. Over 8.000 medlemmer har besvaret et spørgeskema og deltagerne er inddelt i tre grupper: de 18-29 årige, de 30-50 årige og dem over 50.

Jo ældre jo sundereBlandt de ældste deltagere svarede 93 procent, at de var sunde. 84 procent at de passede på med at drikke alkohol og 75 procent forsøgte at undgå tilsætningsstoffer i maden. Hele 55 procent var tilfredse med, hvordan deres krop så ud og fire ud af fem mente, at de havde en god balance mellem arbejde og fritid.

De 30-årige er utilfredse med deres kropBlandt de 30-50 årige er det 85 procent, der er opmærksomme på, hvad de spiser og 75 procent er opmærksomme på deres forbrug af alkohol. Færre holder øje med tilsætningsstoffer i maden. 54 procent er tilfredse med deres krop – men tallet falder til 46 procent, hvis man spørger de 30-årige.

Flere af de unge drikker alkoholBlandt de yngste var det 80 procent, der holdt øje med spisevanerne, og 69 procent, der drikker moderate mængder alkohol. Kun halvdelen af dem bekymrer sig om madens tilsætningsstoffer.

62 procent af de unge er tilfredse med deres fysik, og 75 procent af dem mener, at de har god balance mellem arbejde og fritid.

Kilde: Jyllandsposten

Forrige artikelFlere og flere fede amerikanere

Næste artikelSelen kan hjælpe børn med vokseværk