Skøn

6 skønhedsmasker

25. september 2009

En skønhedsguide gennem køkkenet

Har du mod på at lege med ingredienserne i dit køkken, så kan du faktisk nemt selv lave ansigtsmasker, der passer til netop din hudtype:

ABRIKOSER

– til tør hud og som after sun maske.

Abrikoser er rige på A-vitaminer og virker derfor lindrende og gør tør hud smidig. Abrikosmasken er nærende og opfriskende for ansigtshuden. Den er også udmærket som en after sun-maske, og den kan fjerne noget af ubehaget, hvis du er blevet solskoldet.

Opskrift: 4 tørrede abrikoser lægges i blød i et døgn. De moses eller blendes sammen med 3 spsk. yoghurt naturel til en fin grød. Tilsæt evt. destilleret vand, konsistensen må dog ikke blive for tynd. Læg abrikosmasken på ansigtet og lad den sidde i 20 minutter, skyl af med lunkent vand.

JORDBÆR

– til fedtet hud. Til træt og livløs hud.

Jordbær virker rensende og sammentrækkende og bør først og fremmest anvendes til fedtet hud med åbne porer. Jordbær formindsker porerne omkring næsen, i panden og på hagen. Jordbær, der anvendes i ansigtsmasker, bør være usprøjtede. Jordbær er nemlig meget ofte sprøjtet, og ukrudts- og insektbekæmpelsesmidler er noget af det, der kan forårsage allergier.

Opskrift: Skyl 5 jordbær i kogende vand og fjern alle urenheder. Mos bærrene sammen med 2 spsk. yoghurt og bland 2 tsk. honning i. Tilsæt mandelmel (søde, fintmalede mandler), til du har en jævn og medgørlig masse. Massen smøres på ansigtet og fjernes med lunkent vand efter 10 minutter. Jordbærmasken er opfriskende og sammentrækkende. Den bør ikke anvendes på tør og allergisk hud.

CITRONER

– til fedtet hud og akne.

Citronen er helende og styrkende for huden samtidig med, at den renser huden og trækker porerne sammen. Havregrynene gør, at behandlingen får en let slibende effekt, som er gavnlig for den, som plages af både fedtet hud og akne. Citroner bør dog ikke bruges ved meget rødme/sart hud med akne.

Opskrift: 3 spsk. citronsaft, 2 spsk. mandelolie og 2 dl smuldrede havregryn blandes sammen og tilsættes destilleret vand, til du har en jævn masse. Læg citronmasken på og lad den sidde i cirka et kvarter. Skyl den af med lunkent vand. Citron er også god til at fjerne ru og hård hud på albuer og knæ. Halver en citron og pres albuen ned i den, så saften får lov til at arbejde på huden. Sid med citronen i ca. 10 min. og kom creme på bagefter.

FIGNER

– Blødgørende slibecreme til træt/fedtet hud Figner indeholder meget A-vitamin og blødgørende enzymer. Er også god til knopper og bumser på ryggen.

Opskrift: Mos en hel figen, både skind og kød, og lad saften dryppe af. Smør massen i ansigtet og skyl den af med lunkent vand efter 5 minutter.

BANANER

– til alle hudtyper.

Banan blødgør huden, virker fugtighedsbevarende og er meget nærende.

Opskrift: Mos 1 banan og tilsæt 1 spsk. honning og 5 spsk. smuldrede havregryn. Rør det hele sammen og tilsæt destilleret vand, hvis masken bliver for hård. Bananmasken har en let slibende effekt, og den skal sidde i mindst 15 min. I stedet for havregryn kan du bruge søde fintmalede mandler, og honning kan erstattes med glycerol, der virker beroligende og fugtgivende. Har du fedtet hud og gerne vil have, at ansigtsmasken har en sammentrækkende virkning, bør du bruge yoghurt i stedet for både honning og vand. Vask af med lunkent vand. Rå bananskiver på ansigt og hals er gode til at blødgøre solbrændt og udtørret hud.

AGURKER

– til fedtet hud. Agurkerne køler og beroliger huden og kan være dejlige og lindrende efter en dag i solen. Agurkeskiver kan også bruges som øjenmaske. Er godt mod trætte og hævede øjenomgivelser (til alle hudtyper).

Opskrift: Skær agurken i 2 mm tynde skiver og læg dem på ansigtet i 10-15 minutter. Som øjenmaske lægges en skive på hvert øje i 15 min.

Forrige artikelSvampe venner og fjender

Næste artikelJaws-rugbrød