Nyheder

6 tip til at finde ro i den urolige krop

Kender du den påtrængende rastløshed, hvor du har svært ved at identificere kilden? Vi har fundet seks værktøjer til at finde ro.

Foto: Shutterstock
9. november 2022

Kender du den påtrængende rastløshed, hvor du har svært ved at identificere kilden? Vi har fundet seks værktøjer til at finde ro.   

Der kan være mange årsager, som udløser en indre uro i din krop og dit sind. Ofte er det bare ikke så let at identificere de faktiske årsager. Selvom du måske tror, du ved, hvad problemet er, er problemet langt fra løst. For i mange tilfælde kan stressende ydre omstændigheder ikke bare fjernes fra den ene dag til den anden. Kunsten ligger derfor meget mere i, hvordan du håndterer de situationer, hvor du føler uro.  

Vi har fundet seks gode tiltag: 

1: Indre uro kan have rod i for få pauser 

I mange tilfælde er følelsen af indre uro direkte relateret til stress. Der er intet galt i stress, hvis du oplever den i mindre doser. Stresshormonerne er til for at hjælpe dig med at præstere ekstra godt. Det er dog vigtigt, at stressende faser efterfølges af stille stunder, hvor kroppen kan nedbryde stresshormonerne. Det er derfor tilrådeligt at tage pauser hver dag, hvor du kan slappe af.  

2: Regelmæssig motion er godt mod indre uro 

Indre uro kan også være et tegn på, at kroppen har brug for motion. Især hvis du udfører et arbejde, der ikke er fysisk krævende. Det giver derfor mening at tage en rask gåtur ved frokosttid – eller lave anden motion efter arbejde. Sørg dog for, at du ikke “overmander” kroppen, da det kan have den modsatte effekt og gøre mere skade end gavn. Sørg også for, at du ikke bliver stresset af at tage det afbræk midt på dagen eller efter arbejde. Motion skal være en nydelse, så lad være med at sætte mål op. Bevæg dig ud fra devisen: Al form for motion er bedre end ingen motion.  

3: Smil og latter virker også mod rastløsheden 

Latter virker – selv når den er forceret. Det har længe været kendt og beskrevet i diverse studier. Men vidste du, at hjernen reagerer på ansigtsudtryk og frigiver tilsvarende hormoner baseret på ansigtsudtryk? Hjernen fortolker et venligt smil som: “Jeg har det godt”. Det er ikke kun din egen hjerne, der reagerer positivt på det. Menneskerne omkring dig opfatter det også og håndterer dig anderledes. I sidste ende har det en positiv effekt på din indre rastløshed. 

4: Musik gør dig i godt humør 

Musik har stor indflydelse på vores humør og vækker følelser i os. Selvfølgelig er musik også en god måde at slappe af på. Det er dog vigtigt, at du vælger musik, der virker beroligende på dig og tager dig væk fra dagens stress. 

5: Den rigtige kost kan også afbøde indre uro 

Som med så mange fysiske lidelser kan ernæring også hjælpe med tegn på indre uro. Spis en sund, afbalanceret kost og undgå for mange lette kulhydrater, hvis det er muligt. 

Et glas vin fra tid til anden, en kop kaffe eller et par cigaretter om dagen har som regel ingen negativ indflydelse på vores indre velbefindende. Men overdreven og regelmæssig indtagelse af alkohol kan helt sikkert være en årsag til indre uro. 

6: Forkæl dig selv med et afslappende bad 

Afslappende bade er også gavnlige mod indre uro. Selvom de fleste badekar måtte lade livet under oliekrisen, og det næppe er oppe i tiden at genintroducere dem, kan du få sammenklappelige og oppustelige badekar. De egner sig til at blive trukket frem og fyldt med vand, når du har behovet for at lade vand og de rette badesalte omslutte din krop som et godt kram. Det kan være en god investering, hvis du ikke kan finde ro i din krop.  

Spørg i din helsekost om badesæber, -olier eller –salte med beroligende effekt. 

Kilde: natuerlich-gesund-online.at

Forrige artikelEnsomhed kan aflæses i ansigtet

Næste artikelArmbånd mod graviditetskvalme

Thomas la Cour

Journalist