Nyheder

75-årige med 10 år yngre hjerner

9. juli 2009

Pensionister i USA er mentalt 10 år yngre end deres britiske jævnaldrende. Alkohol og uddannelse er blandt forklaringerne.

Når den ældre generations mentale alder skal gøres op, er fødselsåret ikke den eneste afgørende faktor. Også den ældres nationalitet spiller kraftigt ind. For der er tilsyneladende stor forskel på, hvor friske ældre mennesker er i hovederne i henholdsvis USA og Storbritannien. Det viser ny forskning, skriver den britiske avis Daily Telegraph på sin hjemmeside.

Konklusionen kommer da også fra amerikansk side. Her har forskere fra University of Michigan testet 8.299 amerikanere fra 65 år og opefter. Også 5.276 briter i samme aldersgruppe har været igennem testen.

Huskede flere ord

Sammenligningen af de ældre i de to lande viste store forskelle i den mentale friskhed. Og jo ældre forsøgspersoner, der blev sammenlignet, jo større blev forskel på de to nationaliteter. I undersøgelsen havde de 75-årige amerikanere gennemsnitligt en hjerne, der var på niveau med de 65-årige englændere, skriver avisen på sin hjemmeside.

Undersøgelsen testede blandt andet de ældres hukommelse. Det foregik ved, at de efter at have hørt 10 ord skulle forsøge at huske og opremse så mange af dem som muligt. Derefter løste de en række andre opgaver, før de fem minutter senere endnu en gang blev bedt om at gentage flest mulige af de 10 ord, de tidligere havde hørt.

Det er blandt andet på baggrund af den opgave, at forskerne konkluderer, at de amerikanske seniorer havde bedre hukommelse, var hurtigere i opfattelsen og generelt var klogere end deres britiske modstykker.

Drikker mindre end briter

Ifølge professor Kenneth Langa, der er hovedforfatter på undersøgelsen, som blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift BMC Geriatrics, skal forklaringen findes i højere uddannelsesniveau og levestandard i USA.

Samtidig viste undersøgelsen, at der var en stor forskel i alkoholvanerne blandt de ældre i henholdsvis USA og England. Mere end halvdelen af de amerikanske seniorer angav, at de aldrig drak alkohol. Det samme gjorde sig kun gældende for 16pct. af briterne.

Kilde: fpn.dk

(Oprettet 10. juli 2009)

Forrige artikel7 gode vaner til efter ferien

Næste artikelMange bryder kontakten med nærmeste familie

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.