Åreforkalkning

Jeg har flere gange fået gode råd af dig, men skriver nu for at få et godt råd til min svigerinde. Hun har fået at vide, at hun lider af forkalkning af hovedpulsåren.

Har du nogen gode råd til hende? Hun har fået nogle piller, der hedder: Simvastin 40 mg. Hun er 82 år og har hidtil været ved godt helbred.

Hilsen Berit


I din svigerindes alder lever man længere, hvis man har højt kolesterol, og statiner (som for eksempel simvastatin) kan have bivirkninger som hjertesvigt, problemer med musklerne, hukommelsesproblemer mm. Det, som statinerne kan, er at modvirke inflammation, men det kan man også med naturlige midler. Læs mere om kolesterol og om inflammation i mine artikler på www.dsgnet.dk

Det er inflammation, betændelse og betændelsesagtige forandringer i kroppen, der kan medføre udvikling af forkalkning og andre skader i kroppen. Den type kolesterol, der kaldes ”det dårlige”, er faktisk med til at modvirke åreforkalkning, blot det ikke bliver forharsket – oxideret.

Det kan man undgå ved at tage tilskud af antioxidanter som for eksempel C-vitamin (500 eller 750 mg 2-3 gange dagligt) og E-vitamin, for eksempel Cardi-E eller Natur-E, 2 kapsler dagligt. D3-vitamin er meget vigtigt for hjertet og årerne, gerne mindst 60 mikrogram dagligt (2.400 enheder). Fiskeolie, astaxanthin og hvidløg er også godt til at modvirke in?ammation og åreforkalkning. Olivenolie ligeså.

Din svigerinde skal også undgå hvidt sukker og margarine. Det var først, da man opfandt cigaretterne, det hvide sukker og margarine, at folk begyndte at dø af blodpropper og kræft.

I din svigerindes alder har ganske mange forkalkning af hovedpulsåren, uden at det giver symptomer. Så det kan være et tilfældigt fund ved en røntgenundersøgelse.

Mange gode hilsner

Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*