ADHD uden medicin

Min datter på 9 år har fået konstateret ADHD.

Derudover er vi også meget sikre på, at hun har autisme. Men Skejby børnepsykiatri ville kun skrive, at hun havde autistiske træk, da hun ifølge dem er “for social” til at kunne have autisme.

Hun er meget distræt, ukoncentreret, hidsig, opmærksomhedsforstyrret og udtrættes enormt hurtigt.

Dog er det stort set kun noget, vi mærker herhjemme, da hun er mester i maskering i andre sammenhænge. Hun er lige startet i special klasse, hvor hun har nedsat tid.

Vi fik tilbudt medicin mod hendes ADHD, og først ville vi ikke. Dog blev hun mere og mere påvirket af sin ADHD, så vi valgte at prøve. Hun fik medicinen med mange bivirkninger, så det stoppede hurtigt igen.

Nu skal hun prøve strattera, men vi ville allerhelst undgå medicin! Hvad kan vi give af naturligt, der kan hjælpe på ADHD/autisme?

Mvh en bekymret mor 

 


 

Først og fremmest vil jeg gøre det klart, at der ikke er en mirakelpille til ADHD. Der er dog rigtig meget, du kan gøre for at skabe de bedst mulige betingelser for dit barn. Generelt er en individuel vurdering bedst – men her kommer mine mere generelle råd.  

Helt essentielt er at kigge 360 grader rundt på dit barns livsstil. Kosten er enormt vigtig. Særligt en kost uden sukker og e-numre. At din datter samtidig får sine minimum 400 gram grønt om dagen og gerne blodsukkerstabile måltider, er et minimum. Hos nogle børn er det ligeledes nødvendigt at fjerne eksempelvis mælke- og/eller glutenprodukter i en periode.  

Søvn er samtidig en hjørnesten. Med den alder, din datter har, er 10 timers nattesøvn formentlig nødvendigt hver nat.  

Sørg også for en god væskebalance – ellers kan koncentrationsevnen og træthed virkelig dominere. En grov grundregel er 1 liter væske pr 30 kg kropsvægt. Jævnt fordelt over dagen.  

Dernæst er ophold og leg i naturen noget af det mest beroligende for nervesystemet hos børn med ADHD. Så jo mere ude, I kan være, jo bedre. Året rundt.  

Gad vide, om de på Skejby har taget blodprøver på din datter og målt niveauet er D-vitamin, B12, folinsyre etc.? Det kunne være interessant – for disse vitaminer skal helst optimeres.  

Mange med ADHD, og særligt dem med øget impulsitivitet, har behov for omega-3 fedtsyre. Det kunne være Eye Q, hvor sammensætningen af produktet har dokumenteret effekt på netop ADHD. Vær opmærksom på, at ikke alle har behov, så hvis du ikke oplever bedring eller tværtimod forværring, så stop igen.  

2 gode produkter at starte op med er Pascoflair og Neurexan. De virker beroligende på hjernen og hele nervesystemet.  

Held og lykke med det 

Mvh 

Maria 

2 kommentarer

 • Anna siger:

  Kære bekymret mor, prøv og læs denne artikel af professor Borbye
  Og vær tålmodig med kostomlægning, det lønner sig ❤
  https://www.google.com/url?q=https://anneseidelin.ezme.io/e/bd/zhzG/v1:PbSu:5cB:3bfa3a6ca69848e113862f55c1cc4531&source=gmail&ust=1639082629228000&usg=AOvVaw3ERz-dQr1CTKgJgjaJdtUa

 • Birgit Nielsen siger:

  Jeg vil anbefale, at du finder en kinesiolog, som kan afbalancere din datter og teste, hvilke kosttilskud hun kan have gavn af. Find en kinesiolog her: https://danskekinesiologer.dk/behandlere/

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *