Opskrifter

Æbleskiver uden allergi

27. juni 2022

Af den glutenfrie slags, der gør julehyggen tilgængelig for enhver.

ca. 12 stk.

Du skal bruge:

1 æg

70 g rismel

20 g kartoffelmel

¼ tsk. stevia sød

¾ tsk. loppefrøskaller

1,6 dl. rismælk

15 g kokosolie + kokosolie til stegning

2 tsk. citronsaft med skræl af citron

¼ tsk. natron

Et lille drys koriander

½ tsk. kardemomme

¼ tsk. vaniljepulver

2 tsk. agavesirup

Sådan gør du:

Del ægget i hvide og blomme og pisk hviden stiv. Bland loppefrøskaller med rismælk, citronsaft og æggeblomme og lad loppefrøskallerne suge væde til sig ca. 10 minutter. Afvej imens de tørre ingredienser. Smelt kokosolien i æbleskivepanden. Pisk de tørre ingredienser sammen med loppefrøskaller, rismælk og æggeblomme. Tilsæt agavesirup og kokosolie. Vend tilsidst æggehviderne i.

Sørg for at æbleskivepanden er godt smurt med kokosolie, inden dejen fyldes i. Hvert æbleskivehul fyldes ca. halvvejs op med dej, og når dejen begynder at være fast i kanten vendes den forsigtigt rundt med f.eks. en strikkepind, så det ubagte dej løber ned og den bagte halvdel kommer ovenpå.

Serveres med f.eks. hjemmelavet blommemarmelade og Sukrin flormelis.

Tip: Tidligere var æbleskiver en skive æble dyppet i dej og stegt. Senere kom man et lille stykke æble i hver æbleskive, inden den blev vendt rundt. Prøv sidstnævnte version – det smager dejligt.

Fra bogen ‘Smager sødt’ – om gluten-, mælke- og sukkerfri lækkerier af Trine Vesteraa.


Forrige artikelBørn er blevet langsommere

Næste artikelA-vitamin kan ses!