Opskrifter

Æggekage med bakskuld

25. september 2009

LØG, KARTOFFEL, STRANDKARSE OG BAKSKULD

– danner grundlag for denne æggekage, der vil klæde ethvert frokostbord.

Frokost til 6 personer

Bakskuld er tørret skærising, der i opskrifter som denne fungerer næsten som et krydderi. Har du ikke adgang til strandkarse, så brug almindelig karse eller purløg.

6 æg

1 løg

400 g kogte kartofler (gerne nye, men ikke et must)

1 bakskuld

2 dl piskefløde salt og peber

strandkarse

smør og groft rugbrød

Flå og fileter bakskulden. Pil løget og snit det fint. Pil kartoflerne og skær dem i grove tern.Sauter løg og kartofler i smør på en pande, krydr med salt og peber. Kom bakskulden med på panden og vend rundt med løg og kartofler. Pisk æg og piskefløde sammen, kom blandingen i panden. Kom æggekagen i ovnen og bag den ved 170 grader i 8-10 minutter, til æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen. Hak strandkarse groft og drys det ud over æggekagen. Spis groft rugbrød til.

Fra Claus Meyers “Smagen af Danmark”

Forrige artikelGrønlandske rejer med peberrodssiffon

Næste artikelAvokado-ostesalat