– danner grundlag for denne æggekage, der vil klæde ethvert frokostbord.
Frokost til 6 personer
Bakskuld er tørret skærising, der i opskrifter som denne fungerer næsten som et krydderi. Har du ikke adgang til strandkarse, så brug almindelig karse eller purløg.
6 æg
1 løg
400 g kogte kartofler (gerne nye, men ikke et must)
1 bakskuld
2 dl piskefløde salt og peber
strandkarse
smør og groft rugbrød
Flå og fileter bakskulden. Pil løget og snit det fint. Pil kartoflerne og skær dem i grove tern.Sauter løg og kartofler i smør på en pande, krydr med salt og peber. Kom bakskulden med på panden og vend rundt med løg og kartofler. Pisk æg og piskefløde sammen, kom blandingen i panden. Kom æggekagen i ovnen og bag den ved 170 grader i 8-10 minutter, til æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen. Hak strandkarse groft og drys det ud over æggekagen. Spis groft rugbrød til.
Fra Claus Meyers “Smagen af Danmark”