Nyheder

Ægget tilhører kategorien af superfood

11. marts 2010

Det mener engelske forskere, der påpeger, at ægget er et af de mest næringstætte levnedsmidler.

Et nyt studie viser, at det ydmyge hønseæg kan booste vores helbred og endda hjælpe os med at håndtere overvægt. Næringsstofferne, som æg er pakkede med, er af den vigtige slags for vores sundhed.

Derfor opfordrer forskerne, ifølge den engelske avis The Telegraph, folk til at spise et æg om dagen.

Ægget – fyldt med aminosyrer

Forskerne havde analyseret data fra 71 tidligere studier og undersøgelser, som har analyseret æg, dets næringsværdi og den rolle, ægget spiller i vores kost.
De fandt ud af, at selv om ægget er kalorielet, er det smækfyldt med protein og næringsstoffer – f.eks. D-vitamin, B12-vitamin og selen. Især indeholder ægget mange forskellige aminosyrer, som er livsvigtige for børn og unge, der behøver en del forskellige aminosyrer for at kunne vokse og trives.
Ægget indeholder også et højt niveau af antioxidanter, som forskerne mener måske kan forebygge aldersrelaterede forkalkninger på nethinden – en hyppig årsag til blindhed.

Vægttab med æg

Amerikanske forskere har tidligere fundet ud af, at folk, der spiste æg, havde en højere niveau af næsten alle næringsstoffer i forhold til folk, der ikke spiste æg.
– Sundhedsfordelene ved æg ser ud til at være så store, at det nok ikke er nogen overdrivelse at kalde æg for superfood. De er ideel mad i alle stadier af livet, de er lette at tilberede – og så smager de godt, siger Dr. Carrie Ruxton – diætist og hovedforfatter til rapporten.
På grund af det lave antal kalorier og med de høje næringsindhold er æg også gode i forbindelse med vægttab. D-vitaminindholdet er også værd at bemærke, da D-vitaminmangel er blevet linket til flere alvorlige kroniske sygdomme.
Kilde: Telegraph.co.uk
(Oprettet den 11. marts 2010)

Forrige artikelIrritabel tyktarm – nervøs tyktarm

Næste artikelGenerne bestemmer metode til vægttab