Nyheder

Ægteskab gør mænd fede

11. februar 2014

Ægteskab er tilsyneladende ikke så sundt for mænd. En ny undersøgelse viser, at gifte mænd ofte er federe end mænd, der blot har en kæreste.

Om det er konens gode mad eller tryghedens tiltagende ladhed, der rummer årsagen, skal være usagt: Men gifte mænd har det med at blive federe end mænd, der lever papirløst med deres partner.

Det viser en amerikansk undersøgelse, der omfattede 2300 mænd og kvinder, og som har været offentliggjort i Families, Systems, & Health fra American Psychological Association.

Gifte mænd med et BMI over 25

Af de 2300 deltagere var 35 pct singler, 42 pct levede i et seriøst men papirløst forhold og 23 pct var gifte.

Deltagerne skulle svare på spørgsmål om vægt og kostvaner.

Det viste sig, at der blandt mændene var 25 pct større risiko for overvægt, hvis de var gifte, end hvis de var singler eller levede papirløst. Et BMI over 25 udløste betegnelsen overvægt.

Gifte kvinder spiste oftere morgenmad

Det viste sig også, at gifte kvinder var bedre til at spise morgenmad end singlekvinder og kvinder i papirløse forhold. Der var næstet 50 pct større chance for, at der blev spist morgenmad hos de gifte kvinder i forhold til de øvrige deltagere.

Naturligvis kan man ikke konkludere, at ægteskab får kvinder til at spise morgenmad og mænd til at blive fede. Resultatet kan også skyldes, at det er nogle bestemte mennesketyper, der vælger ægteskabet frem for det papirløse samliv, ligesom et ægteskab ofte bringer to mennesker sammen med ensartede vaner, der dermed bliver forstærkede. Hvis man som mand har en tendens til at falde ned i sofaens bløde aftryk med en pose chips, og hustruen har samme vane, er der nok lidt større risiko for, at det sker mere ofte, end hvis man levede alene.

Kilde: Expressen.se

Forrige artikelEr du træt? Også i huden?

Næste artikelFrygt ikke chilien