Nyheder

Ældre er for tykke

22. april 2007

Færre og færre holder normalvægten, når de bliver ældre. Mændene bliver for tykke, mens kvinderne enten bliver under- eller overvægtige.

Stadigt flere ældre bliver for tykke, især mænd over 65 år udvikler svær overvægt.

I øjeblikket er over 100.000 ældre danskere svært overvægtige.

De seneste år har der været markant stigning i antallet af svært overvægtige, viser de nyeste tal fra Statens Institut for Folkesundhed.

Halvdelen tog på Ifølge en undersøgelse, som Ældre Sagen har foretaget blandt medlemmerne, tog halvdelen af de godt 1200 medvirkende ældre på mod deres vilje i 2006.

“Alle ved, at Danmark er ramt af en fedmeepidemi. Til gengæld er der meget lidt fokus på ældre og deres overvægt,” siger sundhedspolitisk konsulent Käte Larsen, Ældre Sagen, til Fyens Stiftstidende.

Fonden EGV, tidligere Ensomme Gamles Værn, mener, emnet er politisk og forskningsmæssigt underprioriteret.

Overvægt resulterer i ensomhed Frygten er, at mange svært overvægtige ældre vil blive ensomme, da de ikke har mulighed for at komme ud.

En undersøgelse fra Region Syddanmark viser, at netop aldersgruppen 50+ er mest intolerant over for overvægt. 13 pct. synes, at overvægt er uacceptabelt mod syv procent hos de 30-49 årige og 0 procent hos de 18-29 årige.

Fonden EGV er på vej med flere forskningsprojekter af de sociale problemer, som fedme fører med sig for ældre.

Forvirring om kostrådÆldre Sagens undersøgelse viser, at stor forvirring om kost og motion er en af hovedårsagerne til fedme.

“95 procent svarer, at de spiser sundt, men det passer ikke, viser svarene. Mange er dybt forvirrede over alle de forskellige budskaber, der er i medierne. Der ligger en stor opgave i at få ældre til at ændre vaner,” siger Käte Larsen til avisen.

Kilde: Ritzau og Jyllandsposten.

Forrige artikelUsikkerhed om vitaminer

Næste artikelLet at behandle for søvnapnø