Ændringer i blodtryk

Jeg skriver til for at få dit råd omkring mit helbred. Jeg er 50 år. Jeg har næsten altid haft et lidt lavt blodtryk, men så er det de sidste par måneder pludselig steget en smule, så det nu er “normalt”. Men nu er min puls blevet så utrolig høj. Jeg har målt min puls helt op til 131 selv efter at have siddet ned og slappet af et par timer. Pulsen svinger ret kraftigt i løbet af dagen, selvom jeg ikke er fysisk aktiv (fra 86 – 131). Nu har jeg så pludselig fået en hovedpine, der er så smertefuld, at den ikke kan tages med panodiler. Jeg har fået taget hjertekardiogram for nylig og det ser fint nok ud. Jeg får medicin pga af et piskesmæld jeg fik, da jeg var ung ( saroten mod smerter og til indsovning, tegretol mod smerter i nervebanerne.)
Jeg håber du kan hjælpe mig med et godt råd.


Tak for mailen. Jeg har mistanke om, at dine problemer med pulsen og hovedpinen kan skyldes bvirkninger fra den medicin, du får. Carbamazepin (Tegretol) kan medføre mangel på B-vitaminer Biotin, på calcium (kalk), D-vitamin og folinsyre. Om sommeren er D-vitaminet ikke noget problem, hvis man får sol på huden, men folinsyren brænder væk fra huden ved soludsættelse. Hovedpine af migrænetype kan skyldes mangel på folinsyre, så tag 800 mikrogram folinsyre dagligt (håndkøb). Fra august tag D3-vitamin 5o mikrogram dagligt (kan købes som tabletter på 10 mikrogram hos Matas og i helsekostforretninger). Tag en stærk, kombineret B-vtamin tablet dagligt.
Saroten (amitriptylin) medfører mangel på Q10, som er vigtigt for cellernes kraftværker, og mangel kan medføre hjertesvækkelse. Så tag 30 mg Q10 to gange dagligt, evt. det dobbelte til at starte med den første måned. Amitriptylin medfører også mangel på B12-vitamin, som også er vigtigt for nervesystemet. Få din læge til at tage blodprøve for B12-vitamin, homocystein (som er et bedre udtryk for mangel end måling af selve vitaminet) og folinsyre.
Der kan også være tale om, at du ikke drikker nok vand hver dag. Væskebehovet er to liter dagligt, men sveder man, er det større.
Det er muligt, at du også mangler magnesium, som er meget centralt i reguleringen af mange ting i kroppen. Tag 500 mg om aftenen.
Læs på www.dsgnet.dk om blodtryk, hjertebanken, hovedpine, B12-vitamin, magnesium og piskesmæld.

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*