Opskrifter

Ærtepuré

16. maj 2012

Prøv Signe Lykke Skonnords opskrift på ærtepuré.

Du skal bruge:

5 dl optøede ærter

Saft af ½ citron

1-2 fed hvidløg

1 håndfuld mandler

2 spsk. olivenolie

Lidt tørret rosmarin (eller andet krydderi)

Salt og lidt peber

1-2 spsk. sojasauce

2 spsk. vand (eller mere)

Evt. 1 tsk. chilisauce

Sådan gør du:

Kom alt i en foodprocessor og blend.

Smag evt. til med mere salt. Tilsæt mere vand, hvis den er for tyk.

Ærtepuréen kan bruges som dip til aftensmad, f. eks. til fisk, frikadeller, salat og/eller flutes.

Prøv også:

Erstat mandler med nødder, valnødder, solsikkekerner eller peanuts.

Tilsæt 1 lille hakket løg og 3 soltørrede tomater.

Tilsæt 1 kvist dild eller persille.

 

Fra Signe Lykke Skonnords “Mad uden mælk”.

Forrige artikelSmoothie

Næste artikelBær og buske: Frugten til sundhed