Prøv Signe Lykke Skonnords opskrift på ærtepuré.
Du skal bruge:
5 dl optøede ærter
Saft af ½ citron
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld mandler
2 spsk. olivenolie
Lidt tørret rosmarin (eller andet krydderi)
Salt og lidt peber
1-2 spsk. sojasauce
2 spsk. vand (eller mere)
Evt. 1 tsk. chilisauce
Kom alt i en foodprocessor og blend.
Smag evt. til med mere salt. Tilsæt mere vand, hvis den er for tyk.
Ærtepuréen kan bruges som dip til aftensmad, f. eks. til fisk, frikadeller, salat og/eller flutes.
Erstat mandler med nødder, valnødder, solsikkekerner eller peanuts.
Tilsæt 1 lille hakket løg og 3 soltørrede tomater.
Tilsæt 1 kvist dild eller persille.
Fra Signe Lykke Skonnords “Mad uden mælk”.