Tilberedningstid: 20 minutter
Mængde: 2 personer
Shakshuka
1 tsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
½ peberfrugt
1 dåse hakkede tomater, 400 g
1 bouillonterning
4 kugler spinat fra frost, 60-80 g
1 dåse kidneybønner, 240-260 g
½ tsk paprika
½ tsk koriander
½ tsk pidskommen
1 tsk salt
½ tsk peber
4 æg
Tilbehør
50 g salatost, min. 18 %
2 spsk jalapenos
2 skiver fuldkornsbrød
Kom olie på en pande og svits hakkede løg, hvidløg og peberfrugt i tern et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og bouillon og lad det koge i 3-4 minutter. Kom spinaten ved, vend godt rundt og tilsæt så kidneybønner. Lad retten koge et par minutter. Tilsæt paprika, korander, spidskommen, salt og peber og lad retten simre kortvarigt.
Lav fire små fordybninger i fyldet på panden og slå et æg ud i hver fordybning. Læg låg på panden og lad retten simre færdig 3-4 minutter.
Tag låget af og drys salatost og jalapenos over. Servér med ristet brød.
Tip Drys hakket persille over retten
Tip Dryp lidt sriracha-chilisauce over, hvis du ønsker et ekstra pift til retten.
Fra bogen ‘Sense Express’ af Suzy Wengel.