Liv

Afvænning fra smartphone – med din smartphone

Foto: Colourbox
17. januar 2018

Er din smartphone det sidste, du kigger på, inden du går i seng, og det første når du vågner? Så er du meget muligt afhængig af din smartphone. Paradoksalt nok kan fem apps hjælpe dig til at trappe ned på dit tidsfordriv på telefonen.

Mobilafhængig? Så er du ikke alene, for i gennemsnit tjekker vi vores smartphone cirka 100 til 150 gange i døgnet – rundt regnet hvert 10. minut, viser en undersøgelse lavet af Ericsson i Danmark.

Selvom de fleste nok må erkende, at de bruger en anelse for meget tid på de sociale medier, må vi samtidigt erkende, at vi lever i en tid, hvor vi ikke hundrede procent kan undvære vores elektronske ven smartphonen. Vi bruger den i alle henseender lige fra kalender til musikafspiller til vækkeur til informationsredskab ­– og faktisk kan smartphonen også hjælpe os til at blive uafhængige af selv samme ting.

TV2s gadgetekspert David Helstrup Guldager hjælper og guider dig til fem apps, der kan være med til at hjælpe dig af med din mobilafhængighed.

Moment – iOS/Android

Her kan du få styr på, hvor meget tid du reelt set bruger på mobilen. Den holder sig kørende konstant i baggrunden og registrerer hvor længe, du har skærmen tændt.

Hvis du har behov for at sætte en begrænsning på dine mobilvaner, kan du yderligere sætte en notifikationsalarm på, som giver dig besked, når du har overskredet en given tidsgrænse.

Den er gratis at bruge som udgangspunkt, men man kan købe sig til ekstra muligheder.

In Moment – iOS

Det er samme princip som Moment, men denne app tager det et spadestik dybere. Her får du informationer om, hvor du bruger al din mobiltid henne. Den måler, hvor længe du er på de forskellige sociale platforme, og igen kan du sætte en begrænsning, så den lukker adgangen til de sociale apps ned, hvis du overskrider.

In Moment har en gratis prøveperiode, men koster derefter 79 kroner om måneden.

Onward – iOS

Denne app fungerer reelt set på samme måde som Moment og In Moment. Den måler din skærmtid. Men hvor de andre apps folder sig ud som konkrete tal på et ark, er Onward bygget op omkring en samtale.

Gennem en såkaldt chatbot kan du snakke dig igennem behandlingen med en robotassistent kaldet ’O’, som løbende rapporterer, hvor meget eller lidt tid du bruger på mobilen.

Den kan endda udnyttes på andre enheder, hvis du har en tendens til blot at hoppe over på eksempelvis iPaden, når mobilen ikke må bruges. Hvis du skulle have brug for hjælp til blandt andet pornoafhængighed, så kan appen også det …

DinnerMode – iOS

Har du blot brug for at fokusere, eksempelvis ved middagsbordet om aftenen, så kunne denne app være noget for dig. Den taler til konkurrencegenet, og udfordrer brugeren til at lægge mobilen fra sig i enten 15 minutter, 30 minutter eller en time.

Tryk blot på et af de antal minutter, og den begynder at tælle ned. Nu kan du trygt lægge mobilen fra dig med skærmen nedad.

Forest – iOS/Android

Dette er den hyggeligste af dem alle – men også den dyreste, da den koster 17 kroner. Tanken er, at hver gang du har brug for at fokusere på arbejdet eller andet, kan du plante et træ. Du åbner appen og bliver der.

Så længe du ikke forlader appen, vokser træet. Forlader du appen, dør træet. Men hvis du er god og oparbejder en arbejdsrytme på den måde, kan du lave dig en hel samling af træer i en lille virtuel skov.

 

Forrige artikelEr aluminium den store synder ved vaccineskader?

Næste artikelHPV-vaccinens bedste forsvar er fyldt med grove fejl

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.