Akne efter p-pillestop

Jeg har altid bøvlet meget med uren hud, men efter p-pillestop tilbage i foråret, har jeg fået meget acne i ansigtet og på halsen, især i form af bylder, som efterlader mærker på huden.

Derudover har jeg stadig ikke fået min menstruation efter p-pillestop, hvilket nu er 6 måneder siden. Jeg forsøger, det bedste jeg kan, at blive klog på, hvad jeg skal gøre for at hjælpe min hormonbalance på rette kurs og dermed også min hud.

Jeg forsøger at undgå mælkeprodukter og sukker. Jeg spiser hovedsageligt grønt og vegetarisk, dog med indtagelse af fisk og kylling. Jeg tager EyeQ fiskeolie, multivitaminpiller, Vita Biosa og Vitex.

Pt. tager jeg også Tetracyclin mod acne fra lægen, men på sidste uge. Jeg er netop begyndt på hudplejeserien DadoSens og en dermaroller. Jeg forsøger at læse mig frem til, hvad jeg kan gøre for at hjælpe min krop og hud i balance, men føler mig lidt magtesløs, da jeg umiddelbart ikke ser nogle store resultater. Håber du kan hjælpe!

Den hormonelle

 


 

Hormoner er noget spøjst noget, og nogle gange er noget så simpelt som tid ens bedste ven, efter man er stoppet med p-piller. For det meste regulerer hormonerne sig selv, men det kan tage tid. Og her er det klart, at der er brug for at se på nogle andre understøttende veje tilbage til balance.

I forhold til udebleven menstruation hører jeg rigtig gode tilbagemeldninger omkring akupunktur. Det vil jeg meget gerne anbefale i dit tilfælde. Din kost og kosttilskud lyder rigtig godt. Hvis du kan holde dig helt fra mælk i en periode, vil jeg forslå det.

Jeg ville også i en periode holde en pause med den almindelige Vitex urt og foreslå den i homøopatisk form, hvor den hedder Agnus Castus Comp. sammen med et andet homøopatisk middel Thuja/Sulfur, der også vil gøre en forskel i forhold til bylder. 10 dråber tre gange dagligt på tungen eller i et glas vand – ca. 10 min. væk fra måltider, tandbørstning osv., da det optages gennem slimhinderne.

Efter Tetracyclin-kuren er det vigtigt at støtte leveren og spise leverstyrkende urter som marietidsel og mælkebøtte eller drikke det som te.

Alternative kosmetologer arbejder ofte med at få en renere og fastere hud ved at fjerne affaldsstoffer i blodkar og i bindevæv og rense lymfesystemet. Så hvis man vil hjælpe hudens og leverens arbejde er det en god idé at rense galdeblære, blod og lymfesystem.

Susanne Melchiorsen, lederen af Den alternative Kosmetologskole i Næstved har en kæmpe urtehave og hendes opskrift på afgiftnings-te er: Anis, birkeblade, brændenælde, mælkebøtte og padderokke. Man tager en prise af hver (dvs. hvad du kan have mellem tommeltot og pegefinder) og overhælder det med en liter kogende vand. Derefter skal det trække et par minutter og sies. Smager lige godt kold eller varm. Drik sådan en liter om dagen i 28 dage, hold syv dages pause og derefter 28 dage mere. Kuren kan fortsættes eller justeres med andre urter, til bedring er nået.

Fortsæt meget gerne med DadoSens og godt, du sørger for ikke at blive for tør i huden. Dermarollers er gode i en periode, så er det godt at holde pause og lade huden genfinde balancen.

Håber dette kan hjælpe dig lidt videre.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*