Nyheder

Aktiviteter i kulden

26. januar 2016

Om sommeren er det nemt at finde aktiviteter til sig selv og familien. Der er det næsten nok bare at gå udenfor. Om vinteren kræver det lidt mere opfindsomhed, og her får du bud på, hvad vinteren kan indeholde.

1. Lækkerier til fuglene

Bliv dus med fuglene, og lav dine egne fugle-lækkerier. Det er meget simpelt og hyggeligt at lave. Plus det giver liv foran vinduet.

Opskrift til fuglemad:

Opskriften kan være simpel eller avanceret, alt efter hvad du ønsker.

Hovedingredienserne er fuglefrø og fedtstof (dyrefedt, palmin eller kokosolie). Derudover kan du pifte op med havregryn, solsikkekerner, gammelt brød, tørrede frugter, kiks, nødder eller gamle kager.

Smelt 300-500 g fedtstof i en gryde og kom derefter dine ingredienser i. Det er vigtigt, at alt er klistret til i fedtstoffet, så det kan hænge godt sammen efter nedkøling.

Den smeltede blanding kan hændes over i en plastik kop med snor i, eller den kan hældes i en form, og trådes med snor bagefter. Se hvordan det ser ud med hjerteformet her.

COLOURBOX977524

2. Tag springet – i det kolde vand

Mangler du et ”kick”? Så er det måske vinterbadning, du skal prøve. Vinterbadning er en trend, som er kommet for at blive. Det handler kun om 10-20 sekunder under vandet, men til gengæld vil det have effekter i kroppen lang tid efter, da hjernen frisætter morfinlignende stoffer kaldet endorfiner. Det kan også anbefales af starte i en vinterbadningsklub, hvor der hos nogle er saunaer, man kan gå ind i bagefter for at få varmen.

Her kan du få gode råd, hvis du overvejer at blive vinterbader.

COLOURBOX3528143

3. Hækling – ikke bare en mormor-sport

En god vinteraktivitet kan også være hækling. Når man alligevel sidder hjemme under tæppet, kan man sagtens være ”aktiv”. Gå i gang med et større eller mindre hækleprojekt, og sid foran fjernsynes med god samvittighed.

Hvis du ikke ved hvordan man hækler, findes der mange videoer, som kan guide dig på vej. Eller hvis du kender en, som hækler, kan det også være oplagt med hyggeaften til oplæring.

Mangler du inspiration, til hvad du skal lave? Smut en tur forbi Pinterest og søg på hækling. En hel verden med flotte hækleresultater åbner sig.

COLOURBOX5892491

5. Hmm … varm kakao

En ædel vintersport i Danmark er hygge. Og dertil hører varm kakao.

Vi du lave den rigtigt og ikke bare nesquik-udgaven, får du her får en en nem og lækker opskrift.

Du skal bruge: 1 l. Mælk, 15 gram. ægte kakaopulver, 1 spsk. (rør)sukker, 100 gr. 60-70% mørk chokolade af god kvalitet, 1/4 l. Fløde

Varm stille mælken op. Rør kakaoen ned i mælken og tilsæt chokoladen og sukkeret. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Nu skal fløden piskes, og så er du klar.

Når kakaoen er hældt op i kopper, kan man drysse lidt kanel hen over eller drysse rester hakket chokolade hen over.

Opfriskende-chokodrik

6. Kage = god stemning

Når mørket er faldet på, er en god aftenaktivitet bagning. Det spreder både god stemning og duft i huset.

Her er en opskrift på rødbedekage, som er både sund og lækker.

Kage

 

 

 

 

 

 

4. Lav dine egne is-lanterner

Hvorfor ikke udnytte frostgraderne udenfor? Lav små is-lanterner af balloner til at skabe en hyggelig stemning ude. Det er meget simpelt og nemt at gå til.

Fyld almindelige balloner med vand til den ønskede størrelse. Pust derefter lidt luft i og bind en knude. Nu skal ballonen stå udenfor natten over eller en tur i fryseren. Det er vigtigt, at luften i ballonen placeres ved knuden i toppen.

Efter en nat i frost, vil det yderste lag være frosset til, og der er nu et hul, hvor du kan stille dit lys ned. Se det færdige resultat og en nærmere vejledning her.

Forrige artikelLægemidler forhindrer hjernen i at hele sig selv

Næste artikelVibeke Hastrup: “Man skal sige fuldt ud ja!”