Akupunktur mod vindueskigger-syndrom? - Naturli

Akupunktur mod vindueskigger-syndrom?

Jeg lider åbenbart af vindueskigger-syndrom. Jeg har ondt i lægmusklen i højre ben efter at have gået i kort tid og har været på Herlev Hospital samt Rigshospitalet samt været med i Østerbro-undersøgelsen, og alle fortæller, at jeg har dårligt blodomløb i underbenet.

Nu er mit spørgsmål: Er der intet, man kan gøre ved de smerter? Jeg har overvejet akupunktur og håber på, det vil hjælpe.

Til info fik jeg i 2013 en firedobbelt bypassoperation. Jeg er rask og rørig bortset fra mit problem med det højre ben.

M.v.h.

Kurt

 


 

Mange tak for din mail. Vindueskigger-syndrom betyder, at benene ikke får den ilt, de behøver og derfor må man, på gåture, stoppe hyppigt op, og ”kigge på vinduer” indtil smerten er ovre for en stund.

Du har ret i, at det handler om nedsat kredsløb.

Jeg er helt sikker på, at akupunktur kan hjælpe dig på vej, for det vil øge dit flow i hele kroppen. Sørg for, at du konsulterer en behandler, der er RAB-registreret. Så er du sikker på, at vedkommende er ordentlig uddannet. Du kan få tilskud fra sygeforsikringen Danmark til alle behandlinger, uanset gruppe. De fleste sundhedsforsikringer betaler for et bestemt antal behandlinger. Du kan jo undersøge, om du har en sådan.

Jeg vil lige give dig et par ord med på vejen om, hvad du selv kan gøre for at fremme dit kredsløb:

Rygning virker sammentrækkende på årerne, og derfor er det en medvirkende årsag til kredsløbsproblemer.

Få gang i venepumpeøvelserne. Flere gange i dagens løb kan du lægge dig ned, på gulvet/sengen/sofaen og cykle med benene oppe i luften. Vip med i anklerne. Lav masser af bevægelser med benene i luften: lav cirkler med anklerne, krum/spred tæerne, ryst benene osv.

Ginkgo biloba er et kosttilskud, der er lavet af tempeltræet. Det fremmer kredsløbet – bl.a. ved at virke udvidende på de små kapillærer, de mindste blodårer.

Med venlig hilsen 

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*