Mad

Alfred Vogel & naturen

5. marts 2010

Jakob Christensen er vokset op med Alfred Vogel tæt inde på livet – da både hans far og farfar har arbejdet med naturmedicin hele hans liv. Det er der kommet en bog ud af: Sundhed, saft og kraft – hele livet.

Alt hænger sammen. Vi er resultater af de valg vi træffer. Hvad enten det er det, vi spiser, de mennesker vi omgiver os med, vores valg af livsstil, ja, det vi vælger at tænke på – alt sammen har det indflydelse på vores liv, vores sundhed!

Schweizeren Alfred Vogel, én af nyere tids største helsepersonligheder, var et godt eksempel på, at når alting går op i en højere sund enhed, så kan man leve et langt og sundt liv. Hans overordnede leveregel var, at fordi vi er en del af naturen, må vi også leve i pagt med naturen.

Gamle råd fra Vogel til en moderne verden

”Sundhed, Saft & Kraft” samler mange af Alfred Vogels leveregler og gode råd omkring sundhed og integrerer dem i en moderne families hverdag.

Et lille indblik i nogle af bogens budskaber:

• Tag ansvar for det sunde liv – både dit eget, men også andres.

• Indre oprydning og rengøring: En ny og ren start med bl.a. faste, udrensning og en fordøjelse i topform.

• Har du børn, så giv dem en god start – sæt eksemplet, lær dine børn gode vaner, skær ned på sukkeret med sunde snacks.

• Mad med mening: Valg af økologi og friske rå varer er en grundsten i et sundt liv. Denne mad indeholder samtidig maksimal saft og kraft – og det kan smages!

• Sund mad, der endda smager godt…

• Friske planter og urter kan hjælpe dig med at få bugt med mange af de mest almindelige skavanker.

Arven fra Alfred Vogel

Alfred Vogel stiftede firmaet Bioforce, som den dag i dag stadig fremstiller naturmedicin efter Alfreds opskrifter og anvisninger. Jakob Christensen mindes selv sin tur med en karismatisk urteindsamler, Harry Leusveld, som flere gange havde været med Vogel på høstture.

– Vi skulle meget tidligt af sted, så jeg skulle være klar klokken 4 om morgenen. Vi kørte så et par timer hen til bestemmelsesstedet, og jeg blev sat i gang med at indhøste de forskellige urter. Harry fortalte, at det var vigtigt at tage urterne så tidligt på dagen som muligt – helst lige omkring solopgang, fordi urterne da er helt dugfriske og dermed brugbare til den videre produktion.

Forbilledet Vogel

Som naturlæge havde Vogel patienter – og han havde sin egen helt specielle måde at lære dem at nyde et sundt måltid og tage sig den nødvendige tid. Han sad ved bordenden, når dagens hovedmåltider skulle indtages. Han benyttede sig af lejligheden til at fortælle om sunde principper, noget der tog adskillige minutter. Vogel talte meget og spise meget langsomt. Næste ret blev først serveret, når Vogel havde spist op. I begyndelsen havde patienterne spist deres mad i løbet af få minutter og måtte derefter pænt vente, indtil Vogel var færdig. De fandt hurtigt ud af, at de ligeså godt kunne udnytte tiden til at spise langsomt og tygge maden godt. Og så var Vogels mission fuldført på det område.

Masser af opskrifter i Vogel-ånd

Udover en gennemgang af Vogels gode råd, det vigtige i vores ernæring og brug af naturmidler indeholder Sundhed, Saft og Kraft også en masse lækre og inspirerende opskrifter.

Forrige artikelSærlig te virker mod diabetes 2

Næste artikelMælkebøtter er deres liv

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.