Nyheder

Allergi: 7 naturlige midler mod høfeber

27. juni 2017

Er du helt ødelagt af høfeber for tiden? Så læs med her. Der findes alternativer og supplementer til antihistaminer.

Høfeber og pollenallergi kan i perioder være helt ødelæggende for et socialt liv. Når næse og øjne løber i vand, og du nyser dig selv hudløs, kan det være svært at være sammen med andre mennesker. Det er meget forskelligt, hvad der skal til for at fjerne eller dæmpe generne, men de fleste tyer til antihistaminer i tabletform og/eller en sprøjte med binyrebarkhormon i ny og næ.

Forfatteren til denne artikel vinkede farvel til en voldsom græsallergi efter at have opbygget en løbevane, formentlig fordi kroppen på løbeturene blev udsat for så rigelige mængder af pollen, at den vænnede sig til det. Høfeber er jo dit immunforsvar, der arbejder så effektivt, at det fejlagtigt opfatter uskyldige pollen som farlige bakterier.

Men der er også flere naturlige produkter, der kan hjælpe.

1: C-vitamin

Nogle allergikere reagerer positivt på C-vitaminkure før og i løbet af pollensæsonen. Vitaminet menes at nedsætte produktionen af det hormonlignende stof histamin, der får kroppen til at reagere med nys og rindende tårekanaler. Et engelsk studie viser desuden, at ét gram C-vitamin om dagen kan mindske behovet for kortison hos astmapatienter.

2: Akupunktur

Flere studier indikerer, at akupunktur kan lindre høfeber og mindske behovet for medicin. Nogle studier viser også, at akupunkturen kan virke mod både astma og eksem, men her er resultaterne noget mere usikre.

3: Afspænding

Stress kan øge risikoen for allergiske symptomer og tilmed forårsage, at du reagerer mindre på medicin. Afspændingsøvelser og vejrtrækningsøvelser kan lindre allergiske symptomer.

4: Næseskylning

Det kan lindre en del at skylle næsen med kropsvarmt, let saltet vand. Husk også at vaske ansigtet jævnligt dagen igennem. Skæg og pollenallergi er en dårlig kombination.

5: Omega 3

Nogle studier konkluderer, at omega 3-fedtsyrer kan lindre allergiske reaktioner, men resultaterne er noget usikre. Det er dog mere sikkert, at omega 3 har en forebyggende effekt på allergi. Hvis moderen har et højt indtag af omega 3 under graviditeten, mindskes risikoen for allergier hos barnet også. Det viser flere studier.

6: Perilla

Urten Perilla, der fås som ekstrakt på flaske, bruges i Asien mod allergi. Et japansk studie viser en effekt af urten, der er i familie med mynte.

7: Probiotika

Flere studier peger i retning af en forbindelse mellem allergi og probiotika. Man har blandt andet påvist en mulig forbindelse mellem forebyggelse af allergi hos nyfødte og tilskud af gavnlige tarmbakterier til moder og barn.

Måske kan probiotika også lindre allergi hos voksne. 17 af 22 studier viser en signifikant effekt af probiotika på kløe, rindende næse og livskvalitet. Den mest effektive bakteriestamme er Lactobacillus paracasei, der er en mælkesyrebakterie, som blandt andet findes i probiotikatilskud og syrnede mælkeprodukter.

Kilde: Hälsa.se

Forrige artikelVacciner – fup, fakta eller fidus?

Næste artikelMindfulness og tai chi dæmper inflammation