Nyheder

Alternativ medicin er billigere

17. oktober 2011

En hollandsk undersøgelse viser, at alternativ medicin er en god forretning for samfundet.

Alternative læger er billigere

Studiet omfatter 150.000 forsikringstagere i et af Hollands største forsikringsselskaber.

Patienter, hvis læge havde uddannelse i antroposofisk medicin, akupunktur eller homøopati, lever længere og er billigere i sundhedsøkonomisk sammenhæng – sammenlignet med patienter, hvis læge ikke har denne type uddannelse. 

Færre udgifter per patient med alternativ medicin

Lægerne med kundskaber indenfor det alternative kunne i snit generere syv pct. lavere omkostninger til sygehusvæsenet. Forskellen i udgifterne til patienterne udgjorde omkring 170 euro per patient per år. Det var især udgifter til hospitalsindlæggelse og medicin, der var lavere hos patienter med disse læger.

Alternativ medicin inddrager i højere grad patienterne

Forskerne peger på flere årsager til resultatet. De mener, at selve behandlingsformen er væsentlig i sammenhængen. Ved behandling med alternativ medicin medvirker patienten i langt højere grad til sin egen rekonvalescens end ved det traditionelle lægebesøg, hvor en pille ofte tilskrives det fulde ansvar for helbredelse. Men der er også metoder indenfor alternativ medicin, der mindsker risikoen for overbehandling i form af lægemidler, undersøgelser og pleje.

Antroposofisk medicin

Antroposofisk medicin er sammenlignelig med homøopati. Men antroposofisk medicin har i højere grad den åndelige del med og kobler den menneskelige organisme med naturens processer. Antroposofisk medicin er stærkt inspireret af Rudolf Steiners (1861-1925) anvisninger.

Kilde: halsa.se

Forrige artikelViden: Magt eller byrde?

Næste artikelTovlig Tofu