Alternativ til binyrebarkhormon?

Af: Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Hvad findes der af behandling mod øregangsbetændelse? Jeg havde øregangsbetændelse i efteråret, som blev diagnostiseret og behandlet ved ørelægen. Jeg skulle dryppe nogle dråber med binyrebarkhormoner tre gange dagligt.

Jeg kan nu mærke de samme symptomer kommer igen. Det er en gær-lugt fra øret og lette smerter, (som meget hurtigt kan blive kraftigere) med lidt kløe. Er det svamp, der er tale om her?

Jeg er meget påpasselig med, hvad jeg kommer i ørerne (jeg er musiker og skal bruge ørerne, men det skal vi jo alle!).

Jeg har flere remedier på hylderne herhjemme: tea tree-olie, den fantastiske oregano-olie, hvidløg i kapsler og Citridal som jeg har hørt, man kunne bruge i svampeovervækst. Jeg har bestemt ikke lyst til at genoptage binyrebarkhormon-behandlingen, men jeg tør heller ikke komme stærk tea tree-olie eller den økologiske oregano-olie (som er blandet med olivenolie) i øret. Jeg har varmet lidt olivenolie op og dryppet det i mit øre de sidste par dage … Hvad kunne man ellers gøre?

De Kærligste Hilsner

Musikeren

 


 

Øregangen er ret sart, så det er klogt at undgå den stærke Tea Tree-olie, mens det ikke vil skade med den økologiske oregano-olie i blanding med olivenolie, da begge dele modvirker både bakterier og svampe. Olivenolien alene er somme tider nok.

En anden god mulighed er at dryppe øret med rødvin og ligge med øret opad en times tid. Rødvinen er bakterie- og svampedræbende, og den modvirker inflammationen i øregangen. Det er meget effektivt.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

 

1 kommentar

 • Josefine siger:

  Hvis jeg var dig, ville jeg passe på mine øre ved netop at tage de øredråber som du har fået på recept, da hvis der er godt gang i betændelsen kan du med tiden risikere at det udvikler sig til benæder som er en alvorlig øre betændelse som skal opereres i tide så det ikke gnaver sig ind i gennem ørets indre knogler/hjerne. For så er det først alvorligt med risiko for høretab/døvehed og dit helbred generelt. Jeg siger dette fordi jeg selv har haft benæder og måtte opereres to gange med efterfølgende kraftig høretab og må gå med baha (høreapparat) fra jeg var 28 og her ti år efter.
  Binyrebarkhormon er godt så længe at det kun er en uges tid hvor du skal dryppe øret og undgå beskidte fingre i øregangen.
  Skal det være uden kemi så pres lidt hvidløg igennem en hvidløgspresser og smør en smule i øregangen med en vatpind og lig med det en halv times tid, men aldrig hele natten, da det har en meget stærk virkning. Hvidløg i noget opvarmet rismælk kan også indtages oralt hvor det virker indefra. Olivenolie er godt smørelse til raske øre, men endelig ikke til øre i betændelse.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *