Alternativ til dadler i sukkerfrie opskrifter?

Pga. diabetes og allergi tåler min mand ikke store mængder sukker og heller ikke dadler, hvilket er det, der oftest bruges til at søde sukkerfrit bagværk og snacks med.

Er der et alternativ, som kan erstatte dadler i disse opskrifter?

De bedste hilsner

Lotte 

 


 

Hvis din mand tåler andre tørrede frugter f.eks. abrikoser, kan I bruge dem. Dog bidrager abrikoser lige som dadler med en betydelig mængde sukker. Selv om det er naturligt forekommende sukker, og ikke tilsat sukker, kan det give problemer i forhold til diabetes.

Det er muligt at bruge stevia eller erythritol i stedet for. De vil naturligvis ikke give samme konsistens og smag som dadler eller abrikoser, men ingen af dem påvirker blodsukkeret.

Personligt synes jeg, erythritol er lettest at bruge, fordi det doseres i ca. samme mængde som almindeligt sukker. Det har dog en mere “kold” sødme end sukker, men det har ikke samme bismag som stevia.

Produktet Sukrin Gold indeholder desuden en smule malt, hvilket giver en bedre sød smag end den almindelige Sukrin.

Produkterne SteviaSød og Stevia Sweet er en blanding af stevia og erythritol, og de er ligeledes en mulighed.

Har I brug for sirupsprodukter, kan I bruge FiberSirup. Produkterne kan du finde i helsekostforretninger.

Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt videre.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

  • Lene Skov Sørensen siger:

    Jeg anvender mest kokospalmesukker som erstatning for sukker – det doseres i samme mængde – men jeg ved ikke, hvordan det påvirker diabetes.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *