Alternative behandlinger mod kræft

23. november 2010

Få en gennemgang af nogle af de naturlige metoder og muligheder, du har i kampen mod kræft.

Det er en god idé at melde sig ind i den alternative kræftforening ”Tidslerne”, som bl.a. har udgivet en vejledning til mennesker med kræft, bl.a. om, hvad man selv kan gøre: Tidselguiden.

Det er vigtigt ikke at give op, for det er altid muligt at gøre noget for at forlænge og forbedre livet med kræft, og det viser sig faktisk, at nogen bliver helt helbredt, på trods af at de har været opgivet af lægerne. Miraklernes tid er ikke forbi.

Der er gode muligheder for at få hjælp af ortomolekylære læger. De kan blandt andet give C-vitamin i store doser direkte i blodet, hvilket også virker kræftcelledræbende.

Der er mange forskellige kræftformer, men fælles for dem er, at en eller flere celler har ændret sit DNA – de styrende æggehvidestoffer i cellerne – arvemassen – så man ikke længere har styr på væksten og delingen af de ramte celler, der også i modsætning til andre celler kan rive sig løs og sprede sig til andre steder i kroppen.

Årsagen til, at netop dine celler har ændret sig og – gjort sig selvstændige -, er det ikke let at finde frem til, men vi ved, at unaturlige kemiske stoffer øger angrebene fra de frie iltradikaler, der dannes under iltens omsætning i kroppen og angriber DNA, som kan blive ligesom mølædt. Normalt vil enzymer i dine celler klare at reparere DNA, godt hjulpet af antioxidanter, f.eks. fra kosten.

Kræft er en tilpasning til kroppen

Men i bund og grund er årsagen til kræft, at celler får for lidt ilt og næring og derfor ændrer deres DNA, så de kan leve af affaldsstoffer, som f.eks. mælkesyre og gæring af sukker. Læs mere om dette i bogen ”Kræft er ikke nogen sygdom – Det er en overlevelsesmekanisme” af Andreas Moritz (forlaget Hovedland).

Det er ikke noget nyt, for allerede i 1930’ erne påviste nobelpristageren Otto Warburg, at kræftceller ikke tåler ilt. Sørger man for at skaffe sine celler alle de nødvendige næringsstoffer i de rigtige mængder, blandt andet gennem en sund og varieret, gerne økologisk eller biodynamisk kost, og får man kredsløbsstimulerende motion, kan man nedsætte sin risiko for at få kræft og styrke de mekanismer i kroppen, der dræber kræftceller, efterhånden som de opstår. Man kan også forhindre, at der dannes nye blodkar til kræftsvulster, så de ikke kan vokse.

Hvis du er blevet udsat for alt for mange kemiske stoffer, f.eks. fra tobaksrygning eller på arbejdspladsen, og dine ”håndværker-enzymer” har manglet hjælp fra tilstrækkelig mange antioxidanter, kan dit DNA være blevet så skadet, at en eller flere celler er løbet løbsk og blevet til kræftceller.

Mælk og kræft

En engelsk professor. Jane Plant, har kureret sig selv for brystkræft, der havde spredt sig, ved helt at undgå mælkeprodukter. Hun peger blandt andet på, at kinesere meget sjældent får brystkræft (kun 1 ud af 10.000 i forhold til 1 ud af 12 i vestlige lande) og kræft i det hele taget, og at kinesere så godt som aldrig bruger mælk, der indeholder en række kemiske stoffer, blandt andet IGF-1 (insulin growth factor), prolaktin og østrogen. IGF-1 nedbrydes ikke ved pasteuriseringen. Mælkeproteiner kasein fremmer også vækst af kræft.

På baggrund af Jane Plant’s oplysninger vil jeg råde til helt at undgå mælkeprodukter. Det gælder også for andre hormonafhængige kræftformer som f.eks. æggestokskræft (ovariecancer) og prostatacancer.

IGF-1 har vist sig at øge risikoen for kræft i prostata og spredning af denne kræfttype. Jane Plant har skrevet bogen ”Dit liv i dine hænder”, om hvad man kan gøre mod brystkræft, æggestokkræft og prostatakræft. Hun anbefaler først og fremmest at undgå mælk og mælkeprodukter samt at få den helt rigtige kost.

Oktober 2010 er udkommet ”din mad PLANT KUREN dit liv” af Jane Plant og Gill Tidey (forlaget Aronsen). Den omtaler kost, der kan hjælpe dig med at forebygge og overvinde bryst- og prostatakræft. Lækker og mælkefri kost for alle, der vil leve sundt. Der er næsten 300 opskrifter på supersunde, velsmagende og nemme mælkefri måltider med masser af grønsager og andre gode ting, som hjælper til at opbygge en sund og stærk krop.

De frie iltradikaler, antioxidanter og kræft

Det gælder om at nedsætte belastningen fra de frie iltradikaler ved så vidt muligt at undgå unaturlige kemiske stoffer, og om at få så mange antioxidanter som muligt fra en sund og varieret kost samt tilskud af nødvendige vitaminer og mineraler. Vi ved, at kræftramte ofte har for lidt af forskellige mineraler og næringsstoffer samt antioxidanter i kroppen. Fx ligger Q10 ofte meget lavt.

Herhjemme har overlæge Knud Lockwood m.fl. i en omdiskuteret undersøgelse vist, at ud af 32 kvinder med brystkræft, der havde spredt sig, var der ingen, der døde i studieperioden (forventet 4), ingen viste tegn på yderligere spredning, der var forbedret livskvalitet, og seks patienter viste delvis remission (tilbagegang af kræften). Behandlingen var med store doser af en række antioxidanter, blandt andet Q10 300 mg dagligt sammen med et tilskud af zink, selen og mangan.

Samtidigt har forsøg med antioxidanter vist, at de kan hæmme kræftcellers vækst, samtidig med, at de normale celler bliver sundere og styrket i deres vækst. Det er f.eks. vist i forsøg med dyrkede kræftceller, hvor man ved tilsætning af ekstrakt fra kerner af røde vindruer (f.eks. ActiVin R) med det kraftige antioxidant resveratrol har set, at 34 procent af mavekræftceller blev hæmmet i deres vækst, mens 9 procent af de normale celler havde en positiv vækst.

Tilsatte man dobbelt så meget ActiVin, blev 41 pct. af kræftcellerne hæmmet og 18 pct. af de sunde maveceller styrket. ActiVin har også vist sig at kunne beskytte normale celler mod kemoterapeutiske stoffer, der virker dræbende på kræftceller.

D-vitamin i forebyggelse af kræft

Undersøgelser viser, at D3-vitamin ikke bare hindrer opståen af kræft, men hæmmer væksten, når den er en realitet. Det stemmer med dyreforsøg og laboratorieforsøg, hvor man navnlig har påvist, at D-vitamin fremmer unormale cellers død ved den proces, der kaldes apoptose, foruden at vitaminet har en generelt dæmpende indflydelse på cellers vækst. Det er det samme, man udnytter i en psoriasissalve, der virker ved et D-vitaminlignende stof og hæmmer den overdrevne vækst og manglende cellemodning, der er karakteristisk ved denne hudsygdom.

Den daglige anbefalede dosis af D3-vitamin er 60-70 mikrogram D3-vitamin dagligt (2.000 enheder). Man kan imidlertid roligt for at få nok tage mindst 100 mikrogram dagligt, da det naturlige D3-vitamin er uskadeligt, i hvert fald i mængder under 250 mikrogram (10.000 enheder). En af de nyeste undersøgelser har vist, at et dagligt tilskud af D3-vitamin kan nedsætte risikoen for kræft med 77 pct.

Får man sol på kroppen i månederne maj, juni og juli, og ikke bruger solcreme, danner man selv nok D3-vitamin i huden.

D3-vitamin omdannes i kroppen til calcitriol, der er den virksomme form for D3. Ved samtidig at tage tilskud af curcumin (se senere) øges virkningen af calcitriol, der er det egentlige hormon/vitamin.

Andre vitaminer og mineraler

Også K2-vitamin modvirker kræft. Vitaminet hæmmer væksten af kræftceller og øger kræftcellers selvmord ved det, der kaldes apoptose. Naturligt K2-vitamin findes især i grønne bladgrønsager, men dannes også af sunde tarmbakterier. Det vil imidlertid være klogt at supplere med K2-vitamin som kosttilskud. Nye undersøgelser har vist, at lavt jernindhold i kroppen modvirker væksten af kræftceller. Forklaringen er den, at de hurtigtvoksende kræftceller behøver mere jern end normale celler. Ved at fjerne jern fra kroppen ved for eksempel af give det jern-fjernende afgiftningsstof Desferal eller ved at give et andet afgiftende stof, EDTA, direkte i blodet. Desferal sulter kræftcellerne for jern. Det er det, der standser deres vækst. Denne behandling kan blandt andet fås hos ortomolekylære læger.

Naturlige midler i kampen mod kræft

Midlet kinesisk malurt – Artemisia annua – er meget giftigt for kræftceller (og malaria-parasitter), med ingen eller meget milde bivirkninger. Der er endnu bedre resultater ved leukæmi. Forhandles af Matas og helsekostforretninger samt nogle apoteker. På kinesisk hedder artemisia annua Quing-hao. Kan den ikke skaffes på anden måde, kan man måske købe den gennem en kinesisk akupunkturlæge.

Krydderiet gurkemeje, der blandt andet findes i karry, kan beskytte huden mod forbrænding under strålebehandling af kræft. Gurkemeje modvirker også nydannelse af blodkar i svulster, hvilket hæmmer væksten af dem. Det vigtige stof i gurkemejerod er curcumin.

Næsten alle, der får strålebehandling mod kræft, får skader på huden som ved solforbrænding. Kræftforskere ved University of Rochester, Medical Center, har vist, at stoffet curcumin, der er det, der giver gurkemeje og karry den gule farve, modvirker den betændelsesagtige reaktion, som forbrændingen af huden giver. I et studie af mus, der blev udsat for bestråling, konstaterede man, at de mus, som havde fået curcumin, havde væsentligt færre hudskader efter bestrålingen. Forskerne peger på nødvendigheden af flere undersøgelser, men anbefaler patienter, der skal have strålebehandling, at spise mad med karry under behandlingen. Man kan dog roligt tage meget meer curcumin som kosttilskud.

Gurkemejerod i kræftforsøg

Svenske forskere arbejder med at undersøge den kræftcelledræbende og hæmmende virkning af organisk selen (Seleno Precise, selenomethionin) og og curcumin (gurkemejerod pulver ekstrakt) i større mængder. Det ser ud til, at selenomethionin i en dosis på 1.000 mikrogram hæmmer og dræber kræftceller, og kombineret med curcumin, for eksempel 2-3 gram to gange dagligt til maden, skulle der være gode chancer for at modvirke kræften. Der er dog endnu ikke endelige videnskabelige beviser for dette, men meget tyder på det.

I et studie af behandling af blodkræften myelomatose har man på University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston kunnet vise, at tilsætning af curcumin til myelomceller har kunnet standse celledelingen, og at de tilbageværende celler døde. Der er tale om en undersøgelse af kræftceller uden for kroppen, men forskeren anbefaler, at folk med kræft spiser mere curcumin, enten som karry eller i ren form. Tidligere forskning har vist, at curcumin også kan modvirke andre former for kræft.

Det ser ud til, at curcumin har evnen til at modvirke, at kræftfremkaldende gener bliver ”slået til”. Et stort problem i den videre forskning med curcumins virkning på mennesker er, at stoffet er naturligt og ikke kan patenteres. Derfor er der ikke nogen medicinalfirmaer, der vil ofre penge på en sådan forskning. (Kilde: Blood 2003; 101: 1053-62).

Curcumin kan købes hos Matas og i helsekostforretninger som Curcumin Forte, det flydende Curcur eller som Curcuma kapsler. Eller som Turmeric (Solaray), eller som Fortodol. Eller sammen med ingefær som Gurkedol. Der er ingen erfaringer om dosis, men man kan roligt fordoble dosis i forhold til det, der er anført på dåsen. 2-3 gram flere gange dagligt er passende.

En række undersøgelser har siden 1992 også vist, at curcumin hæmmer udviklingen af brystkræft af alle arter og slår kræftcellerne ihjel, beskytter nyrerne, modvirker kræft i tyktarmen, beskytter mod grå stær, nedsætter kolesterol og modvirker oxidation (forharskning) af fedtet i blodet, modvirker gigtsmerter og kemoterapis giftige virkning på hjertets muskler. Curcumin har også en meget positiv virkning på følgerne af diabetes, formentlig på grund af dets antioxidative virkning og den gode virkning på kolesterol.

Selen er et vigtigt antioxidant, der hæmmer udviklingen af kræft, især brystkræft og prostatakræft, men også andre kræftformer. Desuden forhindrer selen, at kræftceller udvikler resistens (modstandskraft) mod kemo-midler. Behovet er 200 mikrogram organisk selen. De fleste danskere mangler selen, da indholdet i dansk jord er meget lavt, og vi ikke spiser ret meget fisk og skaldyr mm. fra havet.

Kosttilskud med urter

Andre ting tyder på, at sammensatte naturmidler har en gunstig virkning ved kræftlidelser. Her kan f.eks. nævnes Life Spice Vital og Padma 28. Ved at sammensætte flere ting med antioxidant effekt, opstår der en synergi, hvor de enkelte stoffer forstærker hinandens virkning.

Man kan tale om et antioxidant orkester eller netværk. Det, man iøvrigt kalder ”antioxidant-netværket”, består af Liponsyre, C-vitamin, E-vitamin, Q10 og gluthation. Desuden selen og bioflavonoider (farverne i grønt og frugt). Liponsyre kan købes fra Silent Herbs, dansk tlf. 4485 2320.

Noget tyder også på, at kræftceller under særlige gunstige omstændigheder kan ændre deres DNA og blive normale igen, men det er foreløbig også kun på forsøgsplan, at man har kunnet vise dette.

Naturlige antioxidanter bruges mod kræft

Andre naturlige antioxidanter kan sandsynligvis gøre samme gavn, f.eks. Andante, Q10 og stoffet resveratrol, der findes i skallerne af røde druer samt i rødvin, men også kan købes som tabletter eller kapsler.

Et meget kraftigt antioxidant har læge Even Marstrand fundet frem til. Det er et Titanium- kobber – C-vitaminkomplex, der kun fremstilles på Glostrup Apotek og kun mod recept fra en læge. Dosis er 2 tabletter 3 gange dagligt. Det skal kombineres med et tilskud af zink, fx 60 milligram dagligt, mangan, fx 10 milligram dagligt, og selen 200 mikrogram dagligt, fx Seleno Precise.

De kemiske stoffer nitrolosider, også kaldet B17-vitamin, amygdalin eller Laetrile, nedbrydes i kræftceller af enzymet beta-glucosidase, der i kræftceller findes i en 3.000 gange større mængde end i normale celler. Når Laetrile nedbrydes, dannes der hydrogen cyanid, der øjeblikkeligt dræber kræftcellen. Normale celler indeholder meget af et enzym ved navn rhodanese, som afgifter cyanid og derved beskytter cellerne mod den smule cyanid, som eventuelt kan dannes fra nitrolosider i de normale celler. Dette medfører, at Laetrile er fuldstændig uskadeligt for de normale celler.

Ved behandling med Laetrile er det vigtigt at få tilskud af zink, C-vitaminer, E-vitaminer, B-vitaminer, andre antioxidanter samt af bugspytkirtelenzymer.

Nitrolosider findes i stor mængde i aprikoskerner, i rensdyrkød, lakserogn, mandler, australnødder, boghvede og hirse. Mange kerner indeholder Laetrile, for eksempel vindruekerner, ferskenkerner, pærekerner, blommekerner, nektariner, jordbær, hindbær mm. I lande, hvor kosten indeholder meget Laetrile, og i øvrigt spiser en naturlig kost, er kræft en meget sjælden lidelse, og folk har en lang levetid. Det gælder for eksempel Hunza-folket.

At B-17 vitamin, Laetrile, nitrolosider ikke anvendes i kræftbehandlingen skyldes en bevidst undertrykkelse af viden om virkningen, da det ville ødelægge hele kræftindustrien. Laetrile har også en smertestillende virkning på grund af stoffet benzaldehyd, der frigøres ved nedbrydning af Laetrile.

Aprikoskerner og amygdaline-kapsler kan købes i USA, men ikke importeres lovligt.

Hajbrusk mod svulster

Hajbrusk er en anden, men hidtil ikke sikkert videnskabeligt bevist mulighed, men meget tyder på, at stoffer i hajbrusk modvirker nydannelse af blodkar i svulster og dermed væksten af dem. Hajbrusk indeholder også kraftige antioxidanter.

Hajleverolie, f.eks. Ecomer, indeholder blandt andet alkylglyceroler, som er stærke antioxidanter og kræfthæmmende. 1-2 kapsler 3 gange dagligt.

Visualisering, motion og kost ved kræft

En anden mulighed er visualisering, hvor man for sit indre ser sine egne dræberceller angribe kræftcellerne en efter en og æde dem. Disse dræberceller har vi alle, men blot ved at fortælle kræftramte, at de har sådan nogen i sig, kan man måle, at de mere end fordobler antallet i løbet af få timer. Det siger noget om, at information er et kraftigt lægemiddel.

Moderat motion styrke også immunforsvaret mod bl.a. kræft, så det er vigtigt at holde sig i gang, men ikke at overdrive, da immunsystemet så bliver svækket.

Et forskningsprojekt på Rigshospitalet har vist, at motion kan lette livet for kræftramte. Ni timers træning om ugen hjalp sammen med afspænding og massage til at modvirke den træthed, der følger med kemobehandlingen.

Kosten spiller i det hele taget en stor rolle for både opståen af kræft (ca. en trediedel af alle kræfttilfælde skyldes kosten) og for væksten og spredningen. Spredningen kan bl.a. hæmmes af grøntsager – ved mavekræft især rå grønsager – især grøntsager fra korsblomstfamilien som kål, broccoli og grønkål, hvidløg, fisk, fiskeolie og skaldyr. Man kan læse mere om dette i ”Mad – din Mirakelmedicin” af Jean Carper. Haases Forlag.

Der er mange fødevarer med et stort indhold af anti-kræftmolekyler, først og fremmest grønsager og frugt. Foruden de forskellige kåltyper, løg og hvidløg, er de at finde i krydderier, grøn te, bær, omega-3 fedtsyrer, tomater, citrusfrugter, rødvin, chokolade med højt indhald af kakao (mørk chokolade).

Læs mere om dette i bogen ”Kost mod kræft” af Richard Beliveau og René Gingras (forlaget Peoples Press), hvor der er videnskabelig dkumentation.

Rå kost er bedst mod kræft

Spis mindst seks portioner grønt og frugt hver dag – altså mindst seks gange 100 gram grønt og frugt dagligt. Rå grøntsager er bedst, da nogle af de kræfthæmmende stoffer ødelægges af opvarmning. Kan man ikke spiser frugt og grønt, f.eks. fordi man er svækket i en periode, kan man få de samme stoffer som Juice Plus kapsler. Nærmeste forhandler af disse kan man få oplyst hos NSA Scandinavia, tlf. 4582 9501.

Man kan også købe frugt- og grøntkapsler fra Golden Health. Tlf. 4052 4015.

Kål, f.eks. hvidkål og broccoli indeholder stoffet glucobrassin, som i mavesækken bliver omdannet til indol-3-carbinol (I3C) og videre til diindolylmetan (DIM). DIM undertrykker væksten af prostatakræftceller og brystkræftceller og øger kræftcellernes evne til at dø (apoptosen). DIM hæmmer også østrogens kræftfremmende virkning.

Syre-basebalance holder kræft stangen

Kroppens surhedsgrad er af meget stor betydning for kræftvæksten. Kræftcellerne trives bedst, når kroppen er sur (lavt pH), og hæmmes betydeligt eller dør ved basisk reaktion (højt pH). Der skal ikke nogen medicin til at gøre kroppen basisk, kun masser af grønsager og frugt. Æblecidereddike gør også kroppen basisk, og det er godt at tage en teskeskefuld natrium bicarbonat 1-2 gange dagligt eller Basica fra BioVita. Samtidig skal man spise så lidt brød som muligt og kun grovbrød. Krydderurter er også gode basedannere.

Kød giver syredannelse, og det gør sukker også. Sukker er kræftcellerne meget glade for og trives godt med. Undgå det.

Man kan på apoteket eller hos Matas købe en rulle indikatorpapir (lakmuspapir) med en farveskala fra 1-11. Man tager cirka 3 cm fra rullen og sætter det i enden af en tøjklemme, hvorefter indikatorpapiret holdes kort ind i urinstrålen. Man skal bruge papiret ved første vandladning om morgenen, før man spiser noget. pH skal helst op på 8. Man kan også kontrollere urinen en times tid efter måltiderne.

Fordøjelsesenzymer

For at fordøje maden ordentligt er tilførsel af vegetabilske fordøjelsesenzymer vigtige til hvert måltid. Her kan jeg anbefale enten Super Enzymes fra NOW (e-mail til silentherbs@g.mail.com) Digest Aide fra Golden Health (tlf. 4052 4015), eller Udo’s Ultimate Digestive Enzyme Blend.

Tyske forskere fik allerede mistanke om, at patienter med kræft manglede et stof i blodet. De begyndte at sprøjte et ekstrakt fra ananas ind i kræftknuder hos forsøgsdyr. Forskerne observerede at nogle kræftknuder forsvandt og andre skrumpede betydeligt ind. Først senere fandt man ud af at de i realiteten havde startet behandling med enzymer. Ananas indeholder det proteinnedbrydende enzym bromelain.

Forskning har vist, at enzymer reducerer bivirkninger fra kemo- og strålebehandling og forbedrer livskvaliteten, at de i dyreforsøg bremser væksten af svulsten og spredningen af kræften. Enzymer forbedrer 5 års overlevelse hos brystkræftpatienter i stadium I med 91 %, stadium II med 75 % og stadium III med 50 %. Bromelain (enzym fra ananas) i cellekulturer med blodkræftceller fra mennesker er i stand til at omdanne kræftceller til normale celler. Desuden reducerer enzymer komplikationerne til kræft som f.eks. vægttab, smerter og depression og nedsætter den øgede risiko for infektioner efter kemobehandling.

Et af de store problemer for immunsystemets evne til at bekæmpe kræft, er at nogle kræftknuder er i stand til at gemme sig. De hylder sig ind i en hinde af bl.a. fibrin, så de ikke bliver opdaget. Enzymer (specielt de proteolytiske (proteinopløsende)) kan bryde igennem denne hinde og vække immunsystemet til kamp.

Fordøjelsen er vigtig – også mod kræft

Desuden er en god fordøjelse og sundhed afhængig af en sund tarmbakterieflora. Det betyder mælkesyrebakterier, og man kan få en særlig god bakterieflora i tarmene ved at tage tilskud af probiotika, sunder mælkesyrebakterier der danner K2-vitamin og masser af antioxidanter, som er kræfthæmmende, evt. kræftcelledræbende.

Det kan også være svært som svækket kræftpatient at spise nok protein (æggehvidestof), og her kan man så supplere med Protabs, som man kan købe på apoteket. To tabletter tre gange dagligt, indeholder alle de livsvigtige aminosyrer. En god kilde til aminosyrer er også Quinoa, der er en ældgammel form for korn, som blandt andet aztekerne allerede for 6.000 år siden.

Sojaprotein er også godt, og soja indeholder stoffer, der hæmmer kræftvæksten og modvirker spredningen af kræft. Det er bedst med gæret soja, tofu, miso og tempeh, men man skal undgå sojaprodukter fra gensplejset soja. Man må ikke overdrive med soja, især ikke ved homonafhængige kræftformer som brystkræft og æggestokkræft.

Mod træthed og smerter

Mange cancerramte er plaget af træthed. Mangel på aminosyren L-carnitin er almindelig blandt cancerramte, og et studie af 27 cancerramte i fremskredent stadium har klart vist, at en høj dosis L-carnitin klart nedsatte trætheden, gav en bedre søvn og mindre depression. (Dr. Ricardo A. Cruciano in Journal of Pain and Symptom Management, 2006).

Man kan f.eks. tage Bio-carnitin á 250 mg, 3 kapsler 4 gange dagligt. Der er ingen bivirkninger.

Også de livsvigtige fede syrer skal man have nok af for at modvirke kræft, f.eks. fra fiskeolie, hørfrøolie eller kæmpenatlysolie, der indeholder gammalinolensyre (GLA). Især omega-3 fedtsyren eicosapentaensyre (EPA) har en kræfthæmmende virkning.

Man kan få en balanceret blanding af de gode fedtsyrer ved at tage et tilskud af f.eks. Udo’s Choice, Livets Olie eller Nutridan Strong citron. De sunde og livsvigtige fede syrer omdannes i kroppen til hormonlignende stoffer ved navn prostaglandiner. De modvirker smerter samt styrker og styrer kroppens normale funktioner.

De sunde olier mod kræft

Fiskeolie og muslingeolie fra den grønlæbede musling er også gode at tage, hvis man har cancer eller bare for sundhedens skyld.

Hørfrøolie har med sine omega-3 fedtsyrer en særlig kræfthæmmende virkning. Dr. Johanna Budwig fra Tyskland har siden 60-erne behandlet alvorligt syge kræftramte med store doser hørfrøolie (omega 3) blandet med proteiner i form af hytteost, og har opnået fine resultater med dette. Det skal helst være økologisk, koldpresset hørfrøolie (på engelsk flax-oil). Man kan også købe Livets Olie, der er en kvalitetsolie med hørfrøolie og natlysolie.

En god måde at tage Livets Olie på er at blande den med Noni-juice.

Visse kræfttyper kan trives ved at få tilført omega-6 fedtsyrer, som vi i forvejen får alt for meget af, fortrinsvis gennem margarine. Der er derfor grund til at undgå omega-6 fedtsyrer, undtagen som kæmpenatlysolie. Det er majsolie, solsikkeolie, sojaolie, vindruekerneolie og de deraf udviklede margariner, man skal undgå.

Andre gode råd til forebyggelse af kræft

Te, især grøn te, samt sort te eller oolong-te hæmmer udviklingen af kræft hos dyr og derfor sikkert også hos mennesker. Grøn te virker bedst. Te indeholder mange katekiner, der er kraftige antioxidanter og. anti-kræft molekyler.

Det er også godt dagligt at tage en ordentlig dosis C-vitamin, der bla. hjælper med udrensning af kroppen. Man går op i dosis, indtil der kommer diaré, og går så lidt ned i dosis. Dosis skal fordeles på mindst 3 gange dagligt. I så store mængder virker C-vitamin som pro-oxidanter, der er med til at dræbe kræftceller. Endnu mere effektivt er at give C-vitamin direkte i blodet i stor mængder (40-50 gram), hvilket er aldeles uskadeligt (grise producerer 80 gram C-vitamin dagligt. Mennesker kan ikke danne det selv). Man kan få disse behandlinger med C-vitamin hos ortomolekylære læger (biologisk medicin).

Lad være med at tage mindre end 2-3 gram C-vitamin dagligt, da små mængder C-vitamin kan stimulere kræftcellevækst.

Alternative naturlige midler

Et naturligt middel mod kræft er Essiac, baseret på erfaringer fra Canada. Essiac kan købes på tlf. 8621 1395. Et tilsvarende produkt er Flor-Essence.

Et andet naturligt middel, der stammer fra regnskovstræet Graviola, har vist sig at have en virkning på mange forskellige slags kræft. Det virker 10.000 gange stærkere end det iftige kemomiddel Adriamycin, men rammer kun få af de raske celler og er så godt som fri for bivirkninger. Der forskes i stoffet på Purdue University i USA, hvor man har bekræftet denne viden, men der er lang vej, før godkendelse til medicinsk brug.

I mellemtiden kan man skaffe sig graviola via Internettet og læse om det, f.eks. på www.graviola.org. Man kan købe det som flydende eller som tabletter, som kan bestille flere steder fra over Internettet.

Dosis er normalt 5-7 gram dagligt som kapsler, fordelt på fire doser. Eller som te en kop 2-3 gange dgl. Eller som standard tinktur (4:1) 2-4 ml 3 gange dagligt. En ml. er 20 dråber.

Specielle juicer

Noni-juice, der stammer fra frugterne af Morinda citrifolia, har en meget styrkende virkning på vores egne naturlige kræftbekæmpende systemer i kroppen. Blandt andet stimuleres de hvide blodlegemer, der kaldes ”dræberceller”, da de angriber kræftceller og slår dem ihjel, og der findes en række andre kræfthæmmende stoffer i Noni-juice. Noni Juice kan købes i helsekostforretning og hos Matas samt hos private forhandlere landet over.

Både Noni-juice og Aloe vera juice indeholder en række naturlige, komplekse sukkerstoffer, der har en betydeligt styrkende effekt på immunforsvaret og modvirker kræftceller.

Læs mere om de sunde sukkerstoffer på www.radiodoktoren.dk – Det sunde sukker.

Granatæblejuice har også evnen til at hæmme/stoppe kræftcellevækst.

Svampe mod kræft

Flere svampe indeholder vigtige kræfthæmmende stoffer, blandt andre essentielle sukkerstoffer. Det er blandt andet beta-glukaner i svampenes cellevægge, der er aktive her. AHCC – active hexose correlated compound – fra Shiitake svampe har bl.a. vist sig at være god til at behandle levercancer, som er opstået efter hepatitis C.

Særlig potent virkende er et beta-glukan – Maitake D-fraction, der kommer fra Maitake svampen. Forskere har vist, at denne fraktion modvirker bivirkninger ved kemoterapi, bl.a. kvalme, diaré, opkast, hårtab, smerter og for få hvide blodlegemer. Samtidig viser studier, at den hæmmer cancer og spredningen af cancer.

Polysaccharid K og P fra svampen Coriolus versicolor kan også bruges mod cancer.

Ling Zhi-8, der stammer fra Reishi svampen, kan måske virke mod leukæmi.

Cordyceps sinensis svampen fra Tibet indeholder også vigtige sukkerstoffer og bruges i Kina til at styrke immunforsvaret, som så finder cancercellerne og ødelægger dem. Man kan købe Cordyceps ekstrakt fra dyrkede svampe. Man kan næsten altid på Internettet (f.eks. via søgemaskinen www.google.com) finde frem til de produkter, der indeholder de stoffer, der er omtalt her. Visse af svampene kan man også købe i butikkerne, evt. som tørrede.

Man kan læse mere om essentielle sukkerstoffer, der styrker immunforsvaret i kampen mod kræft, i hæftet ”Mirakelsukkere” af Rita Elkins. Kan købes hos Landsforeningen til Forebyggelse af Kræft.

Naturligt modnet frugt, økologiske eller biodynamiske grønsager, medicinske svampe og blandt andet Aloe vera og Noni juice indeholder disse stoffer. Man kan også købe sukkerstofferne samlet som for eksempel Glykoernæring i helsekostforretninger eller som Ambrotose hos private forhandlere eller fra udlandet.

Speciel kost ved kræftsygdom

Kan man ikke spise almindeligt, måske kun flydende, eller har man en mavesonde, som man får sin ernæring igennem, så vil jeg anbefale det flydende Life Source Complete – Livskilde Komplet, der er en naturlig blanding af 87 ud af de 90% essentielle næringsstoffer, som en af USA’s dygtigste dyrlæge og læge, Dr. Joel Wallach, anbefaler. Der er også essentielle aminosyrer i Livskilde Komplet. Derudover bør man tage en god olieblanding for at få de livsvigtige sunde fedtsyrer, og her vil jeg anbefale Livets Olie, der er hørfrøolie og natlysolie.

Behandlinger, der kan styrke og lindre

Akupunktur og zoneterapi kan også stimulere immunforsvaret, men ikke kurere kræft. Det kan man kun selv, med hjælp fra en sund levevis og andre. Det er derfor vigtigt at kende sine egne virkemidler.

Der findes i Tyskland et hospital ved navn Habichtswaldklinik Kassel Bad-Wilhelmshöhe. Her praktiseres intern medicin, psykosomatik, onkologi, naturmedicin og komplementær medicin, blandt andet ayurvedisk medicin. Grundsynspunktet er, at man ikke behandler sygdomme, men syge mennesker, da mennesker er mere end en sum af dets organer og deres funktioner. Altså helhedsmedicin, hvor videnskabelig og komplementær medicin forenes. Patienten stilles ikke overfor en anonym apparatfejlsmedicin, men er i intensiv kontakt og omgang med læger og andre medarbejdere under hele opholdet. Hospitalet er ISO certificeret. www.habich Web: www.habichtswaldklinik.de

Hospitalet er bygget af en rigmand, der har testamenteret hele sin formue til det, så det er muligt for enhver økonomisk at komme der.

I Hammelburg i Tyskland findes også et hospital, hvor man behandler kræftlidelser, blandt andet med regional kemoterapi, hvor man målretter de kemiske kræftmidler direkte mod stedet, hvor kræften sidder. På denne måde skåner man delvist resten af kroppen og kan derved give mere effektiv behandling. Det er måske muligt nu at få denne behandling i Danmark.

På det holistiske hospital SøtofteKur ved Ringsted kan man komplettere sit behandlingsforløb og øge sine selvhelbredende kræfter, bedre sin sygdomsprognose og sin livskvalitet. Se på hjemmesiden www.soetoftekur.dk Tlf. 7022 6444.

Litteratur om alternative muligheder ved kræft

Jeg kan anbefale læsning af bøger som f.eks.: ”Kærlighed, medicin og mirakler” af Bernie Siegel. ”Ulydige Kræftpatienter” af Merete Birkelund, Ulrik Dige og Helge Lydeking-Olsen. Og den nyudkomne ”Kræftmirakler – i lægens og patientens perspektiv” af Ulrik Dige.

For nærmere indsigt i, hvad kræft er, hvordan den udvikler sig og behandles, kan jeg anbefale Paul Kristjansens bog: ”Kræft – hvad er det?”. Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S. ”Brystkræft: Sådan overlever du”, af journalist og forfatter Maria Cuculiza. Cancer. Nutrition and survival. af Steve Hickey and Hilary Roberts. “Mad din mirakelmedicin” af Jean Carper. Jeg kan også anbefale ”Kost mod kræft” af Richard Beliveau og Denis Gingras samt ”Sund mad – før under og efter kræftbehandling”, af Anette Harbech Olesen.

Ved brystkræft må det kraftigt anbefales at læse bogen ”Dit liv i dine hænder” af professor Jane Plant, der blandt andet råder til fuldstændigt at holde op med mælk og mælkeprodukter, inkl. mælkepulver i færdigvarer.

Det er også vigtigt som kræftramt at kæmpe sig fri af den dødsangst, som mange bliver ramt af, og som kan lamme de selvhelbredende kræfter og håbet om at blive rask eller at leve godt med kræften så længe som muligt. Efter min mening kan det kun lade sig gøre at sætte sin død på plads ved at tænke over, hvad der sker, når man dør. Jeg er sikker på, at sjæl og ånd ikke dør, men går over på den anden side. Læs f.eks. bogen ”Lys bag Døden” af den tidligere sognepræst Kirsten Mørch-Nielsen. Forlaget Unitas.

Læs også om antioxidanter og kræft på www.radiodoktoren.dk

3-11-2010

Forrige artikelVegetar og kosttilskud

Næste artikelGør maden mere klimavenlig