Alternativer til mælk? - Naturli

Alternativer til mælk?

Min søn er 11 mdr og er mælke- og ægge-allergiker. Derfor er vi meget glade for plantedrikke.

Nu er det jo sådan at småbørn ikke må få for meget soja eller ris. Hvad kan jeg give ham i stedet for, så han får sit “glas mælk” i dagplejen eksempelvis?

Er der andet end soja-drik, hvor der er tilsat kalk?

Skal jeg supplere med jern, fiskeolie og kalk?

Han er nemlig ikke helt god til at sluge sine grøntsager eller kød og fisk: – og den allergivenlige modermælkserstatning laver han opkastelyde af!

Jeg ammer stadig to gange i døgnet, men skal snart starte på arbejde, så skal have fjernet den amning om dagen.

M

 


 

Det er helt rigtigt at ris og soja ikke skal overdrives. Ris indeholder arsen, og soja indeholder plante-østrogener, som især drenge ikke skal have for meget af.

Hvis din søn gerne vil have noget hvidt at drikke, kan et godt alternativ være mandeldrik eller havredrik. Både mandeldrik og havredrik kan fås med kalk, hvis du går i en helsekostbutik eller handler på nettet.

Og ellers er vand og urtete rigtigt sundt og godt at drikke.

En god fiskeolie er et rigtig godt tilskud. Ikke mindst til børn, som er i fuld gang med at danne nervesystem og hjerneforbindelser. Og selvfølgelig især, hvis han ikke spiser så meget fisk. Husk at vælge en god kvalitet, så I undgår tungmetaller og harske olier. Et rigtigt godt valg er Nordic Naturals.

Fremfor bare at give jern, synes jeg, du skal give en god multivitaminmineral til ham, der også indeholder jern. Det kan f.eks. være Spektro Kids, der indeholder en fin mængde jern.

Det er vigtigt at spise grøntsager. En vitaminpille kan ikke veje det op. Grøntsager indeholder en masse fibre og næringsstoffer. Prøv derfor at putte grøntsager i alle de ting, du kan. Smoothies er super gode til at gemme grøntsager i. Lav gerne suppe. Put revne grøntsager i brød og fars. Vær så kreativ, som du kan. Selv i pandekager og vafler kan der gemmes grøntsager.

Der kan også godt være behov for et separat tilskud af kalk-magnesium alt efter, hvor meget han spiser af kalkholdige fødevarer: mandler, sesamfrø, grønkål og havre.

Kalk skal altid gives sammen med magnesium og D-vitamin, da det er med til at bygge kalken ind i knoglerne. Derudover er K2-vitamin også nødvendigt.

Osteremin indeholder det hele og er kapsler, der kan åbnes. Alternativt kan du give en tyggetablet: Calcium Kids, der dog ikke indeholder K2. Det gør Spektro Kids heller ikke, derfor vil jeg anbefale jer Osteremin en kapsel dagligt. Og så havre/mandeldrik med kalk ved siden af.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*