Alternative midler mod migræne til teenager?

Jeg er mor til en pige på 13 år, som her for ca. 2 år siden begyndte at have hovedpiner jævnligt. Vi fik tjekket synet, og der var ingenting. Hun fik massage og det hjalp ingenting. Nu er det bare taget til, og jeg vil betegne det mere henad migræne end hovedpine.

Lægen siger, han har en hel liste af medicin, vi kan prøve, men noget i mig stejler. Så ung en pige skal vel ikke blive pillenarkoman, og jeg vil gerne, at hun prøver noget andet. Sidst hun havde et anfald, havde hun det, som om hendes øjeæble var på vej ud.

Uh, det er så smertefuldt.

Mange hilsner Anette

 


 

Der er bestemt andre veje end medicin, men det er ikke noget, læger nødvendigvis har sat sig ind i. Medicin er deres fag. Jeg tvivler ikke på, at han har en lang liste af medikamenter, men jeg ville også til enhver tid se, om der ikke var andre, mere uskadelige metoder til at få det bedre.

Jeg behandler rigtig mange migræner med akupunktur. Og det er en lidelse, hvor jeg ser mange gode resultater.

Unge piger kan godt stejle lidt, når de hører om nåle, men jeg kan tælle på en meget lille hånd, hvor mange der ikke efterfølgende har konstateret, at det ikke var nær så smertefuldt eller uhyggeligt, som de havde troet.

I min verden hjælper massage ikke på migræne. Massage er dejligt, og hjælper hvis man har spændte muskler. Migræne handler om, at organerne ikke har et ordentligt samarbejde, og det kan akupunktur hjælpe med.

Ofte er det sådan, at leverens energi stagnerer og bliver for varm og sender varmen op i hovedet. Når hun havde de øjensymptomer, som du skriver om, er det tegn på, at leveren sender sin varme op i galdeblæremeridianen (det blev meget kinesisk). Det er meget typisk og behøver ikke være svært at få bugt med.

Sæt ind og se, om ikke din datter kan få behandlet årsagen til hendes migræne. Jo før, jo bedre.

Bedste hilsen til jer begge

Catrine Marcussen, akupunktør

1 kommentar

  • Niels Christensen siger:

    En mulig årsag kan være mobiltelefoni. Jeg kender flere, der får hovedpine af mikrobølger fra mobiltelefoner. Det er bedre at bruge fastnet-telefon. Så skåner man også insekterne, der er ved at blive udryddet pga. mikrobølger fra mobil-master.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *