Angstmedicin til ADHD-barn?

Min dreng på 10 år har ADHD, tourette og generaliseret angst. Børnepsyk mener, at hans ADHD-medicin øger hans angst og vil derfor ordinere Citalopram til ham sammen med ADHD-medicinen.

Jeg mener ikke, at Citalopram er egnet til børn, da langtidsvirkningerne af den ikke er gennemtestet til børn.

Har I nogen erfaring med den angstmedicin til børn? Han har slemme bivirkninger af ADHD-medicinen Elvanse – hovedpine, mavepine, søvnløshed og appetitløshed, og jeg vil helst undgå flere bivirkninger fra anden medicin.

Mvh

M

 


 

Jeg kan godt forstå, at du tænker dig om en ekstra gang, inden du vælger at medicinere din dreng yderligere. Der er nemlig meget medicin, som ikke er beregnet til børn, og hvor man ikke ved, hvilke bivirkninger der kan komme på lang sigt.

Jeg har ikke nogen erfaring med medicinering af børn med angst. Så der kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

Der er dog et par bolde, som jeg har lyst til at kaste i luften til dig. Dette er jo en brevkasse, som ser på sundhed og også behandling i et lidt bredere lys end det traditionelle sundhedssystem.

Måske har du allerede gjort en masse i den boldgade, der handler om kost, kosttilskud og livsstil. Eller måske interesserer det dig ikke så meget. Det er selvfølgelig helt okay.

Men jeg har alligevel lyst til lige at skrive et par tanker til dig.

Den nyeste forskning viser, at adfærd hænger utroligt meget sammen med, hvordan fordøjelsen fungerer. Danske forskere har bl.a. ændret på adfærden hos mus ved at ændre i sammensætningen af bakterier i tarmen.

Der findes altså både en masse forskning og også erfaring med at hjælpe børn med adfærdsproblemer med naturlige midler – heriblandt gavnlige tarmbakterier. Der er nemlig ingen tvivl om, at hjernen i hovedet snakker rigtigt meget sammen med vores ”mave-tarm-hjerne”!

Det er ikke alle, der oplever at deres børn slipper af med alle problemer ved at sætte ind med naturlige midler. Men under alle omstændigheder er en sund og stærk krop et vigtigt grundlag for, at krop og hjerne kan fungere bedst muligt.

Jeg vil anbefale, at du giver din dreng et tilskud af mælkesyrebakterier – også kaldet probiotika. Det kan du f.eks købe i helsekostbutikken. Jeg vil også varmt anbefale en god vitaminpille, ekstra D-vitamin og ikke mindst et tilskud af en god fiskeolie! Fiskeolie har vist sig i flere forsøg at hjælpe børn med ADHD.

Hos en del børn med adfærdsproblemer giver det også rigtigt gode effekter at kigge på, om der er nogle fødevarer, som barnet ikke tåler – især mejeriprodukter og gluten og selvfølgelig sukker.

I kan f.eks. vælge selv at få foretaget nogle test igennem www.hankomedico.dk

God bedring til din søn.

Med kærlig hilsen

Anette Straadt, sundhedsplejerske

 

 

 

5 kommentarer

 • Niels Christensen siger:

  Jeg vil anbefale at fyre den narkopusher af en børnepsykiater. Læs evt. “Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse” af Peter Gøtzsche.

 • Iona Main Stewart siger:

  I stedet for ADHD-medicin kan jeg foreslå et tilskud af Klamath blågrønalger, som skulle have en fantastisk god virkning for børn med ADHD. Fås fra Amazon.

 • Ulla siger:

  Jeg lider også af angst. Jeg tar tilskud af serotonin, efter at have læst en masse om angst. Det virker. Selvfølgelig er jeg ikke angstfri men for første gang i mange år har jeg det rart.

  Sukker, koffein (findes også i te, kakao og chokolade) samt lakridser og visse tilsætningsstoffer i bla chips forværrer angsten. Så kig jeres kost godt igennem.

 • Ulla Thomas siger:

  Jeg ville sørge for at begrænse brugen af trådløs teknologi mest muligt.
  http://www.helbredssikker-telekommunikation.dk/search/node/adhd

 • Jette Børresen siger:

  EQology har den reneste omega 3 olie med en totox på 4.
  Norsk kollega med ADHD har fantastisk historie,er på under 1/2 år uden Ritalin
  Skriv gerne for nærmere
  Hej fra Jette

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *