Skøn

Ansigtspleje – hvert ansigt, sin historie

30. juni 2010

Linjerne i ansigtshuden fortæller sin egen historie. især huden omkring dine øjne og din mund. Hvor meget du har grint og grædt, men også meget mere end det.

Vi kender vist alle til at have glemt solbrillerne og i stedet knibe øjnene sammen. Resultatet er sammentrækning af muskulaturen omkring øjnene, bedre kendt som linjer omkring øjnene. Øjets muskel er nemlig en ringmuskel, dvs. den starter ved øjenkrogen oppe ved øjenlåget og ender ved øjenkrogen under øjet. Når du spænder den muskel, f.eks. ved at knibe øjnene sammen, hiver det naturligt i huden omkring musklen, og dermed er grobunden lagt for de fi ne linjer. Eftersom det er naturligt at bruge øjenmusklen, er resultatet lige så naturligt: Fine linjer, der viser, at vi både kan grine og græde, og det skal der være plads til.

En unødig belastning af musklen kan dog undgås – især ved at bruge solbriller, så du ikke kniber øjnene sammen. Derudover giver øjenomgivelserne generelt et praj om nyrernes tilstand, altså siger noget om dit væskeindtag. Får du nok? Og er det af det rigtige?

TIP: Påfør øjencreme korrekt

Fordi øjets muskel er en ringmuskel, er det vigtigt, at du påfører produkter uden at “hive” den gale vej i musklen, så derfor: Start over øjet indefra og ud, fortsæt bevægelsen nedenunder og slut ved øjenkrogen. Hvis du har svært ved at huske retningen, så tænk på, at du følger brynets naturlige form; start, hvor det er tykkest og fortsæt så derudaf.

Start gerne med at fordele produktet i små portioner hele vejen rundt. Så er du sikker på, at der er smørelse nok, så du undgår at hive i huden.

Vidste du, at vi ingen talgproducerende kirtler har så tæt på øjnene, altså ingen naturlig ”smøring”? Derfor er det endnu mere vigtigt at hjælpe til med fugt og næring omkring øjnene.

Der findes heldigvis masser af gode produkter, der kan hjælpe dig på vej, primært med at forebygge og holde huden godt fugtet og smidig.

Prøv f.eks. Eye Gel fra Green People, der er dejligt kølende (godt mod hævelser) og samtidig lindrer irritation (med fairtrade kamille), 10 ml, kr. 95,(kr. 9.500/liter).

Hvis du er til olie, så kan jeg anbefale Revitalising Eye Oil fra Raw Gaia (se boks). Den er rig på essentielle fedtsyrer og antioxidanter (med havtorn og hybenkerneolie), 30 ml, kr. 213,50 (kr. 7.116/liter).

Mund eller bagdel?

Hvis du nogensinde har set på en storryger, så ved du, at de kan have en overvægt af små linjer hele vejen rundt om munden, også kaldet “hønserøv”. Linjerne kommer simpelthen af bevægelsen, når du suger på en cigaret. Ud over at det ikke ser pænt ud, er det også mere end svært at behandle. For at være helt ærlig har jeg aldrig oplevet at kunne nå tilfredsstillende resultater med produkter alene. Eftersom rygning nærmest udtørrer såvel huden som dine indre organer, skal der udover et rygestop også omlægning af kostvaner til for at se et tilfredsstillende resultat. Til gengæld er bonussen så, at det ikke kun er omgivelserne omkring munden, der får et løft, men hele dig. Så det er absolut kampen værd. Ud over at din dagcreme naturligvis også påføres huden omkring munden, kan du faktisk vælge at give den ekstra pleje.

Prøv f.eks. BalmBalm Baby Balm, 30 ml, kr.110 (kr. 3.666/liter). Findes i flere andre varianter, men jeg foretrækker denne, da den er helt lugtfri.

Ansigtet til behandling

Behandlinger hos din kosmetolog kan være en rigtig god ide. Jeg har afprøvet to slags:

  • Oxygenbehandling. “Presser” ren ilt ned i hudcellerne med det resultat, at huden rejser sig fl ot og dermed udligner linjer og rynker. Ud over at det synligt hjalp på mine linjer, blev jeg meget positivt overrasket over effekten på mine karsprængninger på kinderne: klart formindskede og generelt en følelse af, at huden er blevet stærkere. Jeg prøvede en behandling hos Christina hos Naturligvis i Århus, se mere på www.naturligvisaarhus.dk
  • Ansigtsbehandling med fokus på øjenområdet fik jeg i en skøn, skøn kælder af et par mere end kompetente hænder. Heidi arbejder med en blanding af akupressur, lymfedrænage og produkter fra REN, og det hele føltes som en lang massage. Bagefter var min hud glad, frisk og ja, naturlig smuk. Se mere på www.naturligsmuk.dk

Ansigtspleje-nyhed, der får mundvandet til at løbe

Midt i mylderet af nye naturlige mærker er der især ét, der har fanget min opmærksomhed: raw Gaia. det eneste mærke, jeg har hørt om, som udelukkende laves i hånden med koldpressede, økologiske og veganske ingredienser. duften kommer fra essentielle olier og blomstervand, og jeg må indrømme, at mine tænder løb i vand, da jeg åbnede produkterne første gang: chokolade, appelsin, koldpresset kakaosmør, abrikoskerneolie, ylang ylang, lavendel og patchouli.

Selv priserne er lige til at spise – fra kr. 47,- til 330,-

Mine tre favoritter:
For Her daugthers living Moisturiser, 60 ml., kr. 166,50 (kr. 2775/liter)

For Her Sons living Moisturizer til samme pris.
Dufter så fantastisk, at jeg faktisk har brugt den som duft-balm et par gange.

Raw Chocolate Bath time Melt, lavet som en chokoladebar, så du kan brække et stykke af ad gangen og forkæle dig selv i badekarret. Mums…

65 gr. kr. 73,- (kr. 1.123/kg)

Forrige artikelMiniguide til æblesorter

Næste artikelSofaguf med indbyggede smil

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.