Anti-inflammatorisk mad

Antiinflammahvafornoget! Alle taler om anti-inflammation, det er det nye sorte inden for kost, men hvad betyder det egentlig? Inflammation betyder ”at tænde ild ” som at tænde et bål. Fødevarer som sukker, kaffe, cola og kød virker inflammatoriske på kroppen. Man kan næsten mærke, hvordan huden og kroppen blusser, med symptomer som ømme led og muskler, gentagende betændelser, rødme og irriteret hud. Det kan være tegn på en kost, der er alt for inflammatorisk, og dermed holder liv i det inflammatoriske bål.

Anti-inflammation betyder “at slukke ilden” og fødevarer som avocado, fisk, omega 3, hvidløg, gurkemeje og ingefær er anti-inflammatoriske og dermed med til at dæmpe inflammationen.

Læs også: Kolesterol – få styr på betændelser, blodsukker og bevæg dig

Prøv at undlade eller skær kraftigt ned på de inflammatoriske fødevarer i en periode. Bliv ved med de anti-inflammatoriske fødevarer, indtil bålet er helt slukket og dine symptomer er minimeret. Hvis der ligger lidt og gløder, så skal der ikke meget til at  tænde det inflammatoriske bål igen.

Når der ikke længere er blus på bålet, så kan du igen nyde nogle af de sunde inflammatoriske fødevarer. Inflammatorisk mad er ikke lig med usund mad, det gælder, som med så meget andet her i livet, om at finde en balance.

Vores livsstil, fordøjelsen, stress og motion spiller også en rolle, som du kan se på tabellen i dette indlæg.

Klik dig ind og få desuden en opskrift på en anti-inflammatorisk ingefær-shot.

1 kommentar

 • Alice Benkjer siger:

  Har lige fået diagnocen leddegigt. Er meget interesseret i alle gode råd. Vil undgå kemisk behandling om muligt.
  Med venlig hilsen
  Alice Benkjer

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *