Arganolie til aknehud?

Jeg er en kvinde på 48 år, som i perioder lider af akne. Endnu. Det er mindre slemt, end det har været, men jeg vil gerne se så pæn ud som muligt.

Helst vil jeg ty til naturlige ting, da jeg prøver at leve sundt: Ingen rygning, meget lidt alkohol, mange grøntsager og frugt og kun lidt kød. Jeg tager ikke p-piller eller andre hormoner. Jeg er ikke i overgangsalderen, selvom jeg kan mærke, det nærmer sig (lidt uregelmæssig menstruation).

De sidste to uger har jeg undgået mælkeprodukter, men ved ikke, om det kan betyde noget.

Kan arganolie være en god ide? Jeg kan godt lide tanken om at bruge det …

R

 


 

Akne er noget drilsk noget, der kan udløses af flere ting, men ofte hormonelt. Det lyder, som om du allerede har godt fat i sundheden indefra. Vælg gerne økologisk for at undgå rester af alt fra antibiotika til sprøjtegifte og for flere næringsstoffer, som mineraler og sporstoffer.

Rigtig godt at undgå mælk og se, om det kommer til at gøre en forskel – giv det et par måneder. Det er generelt indefra også godt at styrke udskillelsesorganer som tarm, lever og nyrer med gode teer og urter, som vil hjælpe den naturlige udrensning, så huden ikke bliver der, hvor affaldsstoffer deponeres.

Gode omega 3-fedtsyrer f.eks. fra alger eller hørfrø evt. i Oil of Life Premium eller Oil of Life Beauty, er rigtigt god til hud og også gode hudvitaminer som B-, E-, A-vitaminer, zink og silicium. Naturligvis masser af vand på systemet til udrensning.

Arganolie er en dejlig olie – en “tør” olie, der derfor kan trænge ind i huden. Den har et højt indhold af E-vitamin, og den vil du godt kunne prøve. Muligvis kan den ikke stå alene – der kan være brug for en bredere madpakke til huden. Så oplever du, at du har brug for mere fugt, vil f.eks. en fugtbærende serum være god under eller en creme til kombineret hud, der har mere fugt end fedt.

Hvis du peeler, så brug meget gerne en peeling, der ikke skal køres rundt i ansigtet, men mere trykkes på eller en ugentlig maske. Har du gamle ar eller kommer der nye større udbrud, kan jeg anbefale urtepeelinger som Schrammek, hvor overfladen “fjernes” og behandling kan sættes ind dybere. Tag gerne kontakt til Den alternative Kosmetologskole i Næstved for anbefalinger af kosmetologer i dit område, der laver Schrammek.

Lyder som om du har godt fat i det hele og forstår godt dit ønske om at finde en vedvarende balance, når du nu er kommet så langt 🙂

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*