Vores skribenter

Armbånd mod graviditetskvalme

En læser vil vide, om de armbånd, man kan købe mod graviditetskvalme faktisk virker. Akupunktør Catrine Marcussen guider i denne brevkasse.

Foto: Shutterstock
30. november 2022

Spørgsmål:

Min datter er gravid med sit andet barn og lider ret meget af kvalme. Hvad er din erfaring med de armbånd, man kan købe? Hun synes ikke, de hjælper ret meget … bruger hun dem forkert? Vi har fået anvisningen om de 4 fingre på tværs, men hvad går det ud på?

Mange hilsener fra Bitten

Svar:

Til lykke med graviditeten.

Kvalme kan bestemt være ret ulideligt, men heldigvis går den over for langt de fleste vedkommende efter de første 3-4 måneder.

Men indtil da vil hun gerne lindres, og det forstår jeg sandelig godt.

De armbånd, du fortæller om, har en plasticdims, som stimulerer det kendte kvalmestillende punkt pericardium 6. Det punkt er det store kvalmepunkt, men man kan have kvalme mange steder. I halsen, i mellemgulvet, i maven osv. Så det er ikke sikkert, at pericardium 6 er det bedste. Og det kan være anderledes om et par timer eller i morgen.

Bed hende om at trykke med et fast tryk hele vejen midt på underarmens inderside fra håndledsbøjningen og op til albuen. Når der er ømt, så bliv her lidt og tryk/masser eller hold. På det allermest ømme punkt kan hun sætte armbåndet. Der findes ingen ømme punkter, hvis man trykker blidt eller blot kører fingere op ad underarmen.

Når gravide kommer i min klinik med dette problem, sætter jeg små magnetkugler på samtlige ømme punkter i begge underarme.

Du spørger til det med de fire fingre. I akupunktur bruger vi ”fingermål” for at lokalisere de mange punkter, der er.

Mvh Catrine

Forrige artikelLedsmerter og gigt: 9 velkendte myter

Næste artikel30 fødevarer, du bør spise af hver dag

Catrine Marcussen

Akupunktør og bevægelsespædagog
Skribent på Naturli siden 2008.