Aroniamarmelade med mynte og vanilje

Af: Trine Vesteraa

Foto: Trine Vesteraa

Marmeladen kan eksempelvis bruges på brød, oven på både kold og varm grød, til yoghurt med mysli eller til pandekager og vafler.

Det skal du bruge

200 g aroniabær friske eller frosne

100 g dadler

¼ tsk vaniljepulver

15 mynteblade

1 ½ dl vand (evt. mere hvis du ønsker en tyndere konsistens)

Sådan gør du

Skær dadlerne i mindre stykker og kom dem i en kasserolle med aroniabær og vand. Lad blandingen simre i ca. 15 minutter, tilsæt mynteblade og vanilje og det simre endnu et par minutter. Sluk for varmen og lad det køle lidt af, inden marmeladen blendes* til en jævn masse. Kom marmeladen i et rengjort og skoldet glas.

*Aroniabær farver meget, så vær lidt forsigtig, når du blender marmeladen, så du ikke får aroniamarmelade over hele køkkenet eller på tøjet.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*